Techtogether Blog

Az autóipar már rég nem csak a férfiaké

Szerző: ContiBlogger | 2017.05.02. 16:15

Nincsen abban semmi furcsa, ha valaki lányként mérnöki vagy műszaki pályáról álmodozik. Sőt, nálunk szép számmal akadnak olyan nők, akik bizonyítják is, hogy nem csak a férfiaknak van helyük az autóiparban. Ennek szellemében nagy lelkesedéssel vettünk részt idén is a Lányok Napja kampányban.

A Continentalnál úgy gondoljuk, hogy a nőknek pontosan annyira helyük van az autóiparban, mint a férfiaknak, ezért idén a budapesti Continental és a szegedi ContiTech is csatlakozott a Nők a Tudományban Egyesület kezdeményezéséhez. A Lányok napján április 27-én, a középiskolás lányok izgalmas interaktív feladatokon keresztül próbálhatták ki, hogy milyen is a mérnöki szakma, illetve inspiráló karriert befutott kolléganőinknek hála megismerhették, hogy milyen lehetőségeket tartogat az autó- és gumiipar, és a cégcsoportunk a nők számára.

Örömmel fogadtuk azokat a fiatal lányokat, aki érdeklődtek a műszaki vagy technológiai dolgok iránt. Sokan úgy jöttek el hozzánk, hogy még nem voltak határozott elképzeléseik a jövőt illetően, de kíváncsiak voltak az autóipar kínálta lehetőségekkel.

Az a célunk, hogy segítsünk és támogassunk minden érdeklődő, tehetséges lányt a pályaválasztásban és a gyakorlati tapasztalatok megszerzésében, hiszen nálunk már nagyon sok nő bizonyította ország-világ előtt a rátermettségét.

Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink