TechTogether Blog

„Az légy, aki vagy, érezd jól magad...”

Cikksorozatom első részéből megtudhatták, mit értünk coaching alatt, honnan ered a kifejezés, illetve hogyan és miért terjedt el Magyarországon, mi a jelenlegi helyzet. Hol, mikor és miért érdemes coachingot alkalmazni?

Szerző: Sándor Andrea | 2017.08.21. 11:41

„Maradj a pályán” – Látványos karriernap a tesztpályán

250 középiskolást és egyetemistát láttunk vendégül nyáron a veszprémi Continental tesztpályán a Stay on Track Day-en. Autózás, ismert műsorvezető, mérnökök és sok látvány – ezzel vártuk a fiatalokat.

Szerző: ContiBlogger | 2017.08.14. 14:27

A jövő autóhifijéhez nem kell hangszóró

Mindenkinek ismerős lehet a filmekből az a jelenet, amikor a főszereplő felcsapja a csomagtartót, és a benne lévő hangszórókkal és erősítőkkel kérkedik a barátainak. Úgy tűnik, a jövőben ilyesmit tényleg csak a filmekben láthatunk majd, ugyanis a Continental olyan rendszert dolgozott ki, amelyhez nem tartoznak a hagyományos értelemben vett hangszórók, azonban mégis tökéletes hangzást biztosít az utastér különböző felületeinek köszönhetően.

Szerző: ContiBlogger | 2017.07.27. 10:39

Micsodaaa: kocsi…, kócsing?

Belátom, nem egy frappáns poén, de 10 év autóipari és 18 év HR- es és szervezetfejlesztői tapasztalattal, - s némi töprengés után, – úgy döntöttem, hogy megkockáztatom. S miért- e vakmerőség? Nem győzök rácsodálkozni, hogy a coaching- ot milyen titokzatos homály lengi körül, jóllehet már a 90- es években megjelent, mint fejlesztési forma Magyarországon.

Szerző: Sándor Andrea | 2017.07.14. 09:20

Munkabér, új csarnok vagy Ipar 4.0? – ezek a magyar beszállítók kihívásai az autóiparban

A magyar autóipari beszállítók számára a legfontosabb kérdések a munkaerő és az Ipar 4.0 körül forognak napjainkban. De szabad-e kiragadni ezeket a kérdéseket az autóipar fejlődése, változása okozta folyamatokból? Az autóipar óriási átalakulás közepén van. Az OEM-eknek választ kell adni az egyre bonyolultabb végtermék- és költségprés ellentmondására, a digitális igények kielégítésére, a piacok átalakulásra és az ipari központok változására.

Szerző: Techman | 2017.06.19. 06:37

Több mint ezren futottunk együtt Szeged belvárosában

A jótékonyságot és az egészséges életmódot egyaránt fontosnak tartjuk a Continál, ennek jegyében szerveztünk nagyszabású családi futónapot Szegeden. A versenyre nevező több mint ezer futónak hála több mint 1 millió forint gyűlt össze, amelyet a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány számára ajánlottunk fel.

Szerző: ContiBlogger | 2017.06.14. 09:50

Mi lett volna, ha…? 20 éve ment tőzsdére az Amazon

A médiavállalat, amelynek a 90-es évek második felében dolgoztam, mintegy 140 millió dollárt költött el Nagy-Britanniában online szolgáltatások fejlesztésére, majd számolta fel a teljes divíziót egy év után. Teljes kudarc volt.

Szerző: Techman | 2017.05.19. 11:00

Már több mint tízmillió talp alatt ott vagyunk

A Continental és a sport szavak hallatán egy sportkocsi képe jelenhet meg lelki szemeink előtt, pedig sokkal közelebb kerülünk az igazsághoz, ha futócipőkre gondolunk. A Conti és az adidas 2007 óta működik együtt, hogy a futás szerelmesei – legyen szó versenyekről, vagy hobbiról – a lehető legstabilabb lábakon mozoghassanak.

Szerző: ContiBlogger | 2017.05.17. 09:43

Az autóipar már rég nem csak a férfiaké

Nincsen abban semmi furcsa, ha valaki lányként mérnöki vagy műszaki pályáról álmodozik. Sőt, nálunk szép számmal akadnak olyan nők, akik bizonyítják is, hogy nem csak a férfiaknak van helyük az autóiparban. Ennek szellemében nagy lelkesedéssel vettünk részt idén is a Lányok Napja kampányban.

Szerző: ContiBlogger | 2017.05.02. 16:15

Tesla Supercharger épül Győrben. Hol máshol?

Az üzleti döntések néha egészen meglepő módon működnek. Ha a Tesla a jelenlegi és lehetséges jövőbeni vásárlóra gondol, akkor az első töltőállomást elhelyezi Budapesten, Balatonfüreden vagy Siófokon. Hiszen fontos az elégedettség és a vevők minél jobb kiszolgálása.

Szerző: Techman | 2017.04.28. 11:05

Két processzor beszélget a buszon…

Akár a fenti félmondat is lehetne a Continental BEST mérnökversenyének mottója. A veszprémi gyár idén már hatodik alkalommal rendezi meg az izgalmas megmérettetést április 12-én és 13-án a vállalat veszprémi Fejlesztési Központjában és a Pannon Egyetemen.

Szerző: ContiBlogger | 2017.03.31. 15:55

Idén is megreptetjük Alfrédot, a Conti logó lovát

Az elmúlt évek nagy sikereinek köszönhetően immár tradícióvá vált szegedi leányvállalatunk mérnökversenye. A Continental ContiTech Szeged Mérnök Grand Prix-n ugyanis izgalmas és extrém – a kreativitást alaposan próbára tevő – feladatot kell megoldani a diákcsapatoknak.

Szerző: ContiBlogger | 2017.03.09. 13:47

Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink