Techtogether A legjobb műszaki hallgatók versenyeztek a Hungexpón

A legjobb műszaki hallgatók versenyeztek a Hungexpón

Pardavi Mariann | 2019.05.20 15:26

A legjobb műszaki hallgatók versenyeztek a Hungexpón

Rengeteg fotót hoztunk az Ipar Napjai – Mach-Tech kiállítás-együttes egyik legnépszerűbb programjáról, a Techtogether mérnökhallgatói csapatversenyről.

Hirdetés

Szakportálunk évek óta nemcsak rendszeres látogatója a Hungexpón megrendezett Ipar Napjai – Mach-Tech kiállítás-együttesnek, hanem szervezőként is részt vesz. Az iparban zajló változásokat látjuk, érzékeljük mi is: a hazai cégek folyamatosan küzdenek azzal, hogy találjanak megfelelően képzett szakembereket. Ezért rendezünk mérnökhallgatói csapatversenyt, hogy a kiállítás keretein belül a legjobb hallgatókkal személyesen is megismerkedhessenek a versenyt támogató cégek HR-es szakemberei.

Mint egy laza állásinterjú

A Techtogether mérnökhallgatói csapatversenyt öt évvel ezelőtt azért indítottuk el, és rendezzük meg évente két alkalommal, hogy találkozási lehetőséget adjunk a műszaki hallgatóknak és a vállalatok képviselőinek. Egy autóipari cég humánerőforrás-szakembere úgy írta körül a rendezvényünket, hogy olyan akár egy kötetlen állásinterjú, ahol képet kaphatnak a felvételizők szakmai tudásáról és azokról a soft skillekről, amik talán csak a munkába állás során derülnének ki.

Techtogether GTE-Ipar Napjai
Kattintgassa végig a galériát!

Csak a legjobbak

Hogyan lehet alkalmas egy csapatverseny erre? Úgy, hogy eleve kizárólag olyan hallgatókat hívunk meg a versenyre, akik kiemelkedően jók a területükön, és a verseny műszaki oldala is rávilágít a hallgatók szakmai tudására. A soft skillek pedig az egyéb feladatok során derülnek ki. Olyan versenyfeladatokat állítottunk össze, ahol kiderül, hogyan tudnak csapatban dolgozni a hallgatók, hogyan viselkednek stresszhelyzetben vagy milyen kommunikációs képességeik vannak.

Ipar 4.0 volt a fő téma

18 csapat vett részt, mindegyikük műszaki kvízzel kezdte a küzdelmet. A kérdéseket a támogató Gépipari Tudományos Egyesület és a versenyt támogató vállalatok állították össze.

A csapatoknak többek között ipar 4.0 fejlesztéseket kellett összehasonlítaniuk várható haszon, hatékonyság-növelés, technológiai beruházási igény szempontjából. A hallgatók 188 németországi ipar 4.0 projektből választottak ki projekteket az elemzéshez. Egy másik feladat annak bemutatása volt, hogy az IoT-eszközök hogyan hatottak és hatnak a magyar munkaerőpiacra. A versenyző csapatok felkeresték a Hungexpón kiállító támogató vállalatok standjait, ahol ott gyakorlati feladatokat kaptak.

Helyezések:

  1. Arrabona Racing Team
  2. BME Motorsport
  3. Pannon Rája Solar Boat Team és Szombathelyi Gépész #1 (megosztott 3. hely)

A versenyt támogató cégek:

  • Fath Component Kft.
  • GIMEX Hidraulika Kft.
  • Hepenix Kft.
  • Continental Magyarország
  • KVALIX Automatika Kft.
  • Varinex Informatikai Zrt.
  • GTE
  • MTA SZTAKI
  • HungaRobot - Robotikai Oktató és Bemutatóközpont, Győr
  • GE-CO Hungary Kft.
  • S&T Consulting Hungary Kft.

Kiemelt Partnereink