Techtogether A BME Motorsport nyerte a Techtogether Automotive Hungary-t

A BME Motorsport nyerte a Techtogether Automotive Hungary-t

Pörge Béla | 2022.05.11 16:37

A BME Motorsport nyerte a Techtogether Automotive Hungary-t

A győztes a BME Motorsport csapata. | Fotó: Szammer Nikolett

Véget értek a Techtogether Automotive Hungary tavaszi küzdelmei, eldőlt, ki nyerte a versenyt. Az idei győztes a BME Motorsport csapata, ezúton is gratulálunk a csapat tagjainak. A második helyen Student TechLab1, a harmadik helyen pedig a StudentTechLab3 végzett.

Hirdetés

Mielőtt a végső győztest és a dobogós helyezetteket kihirdették, előbb természetesen a zsűri elnöke (aki egyben a GTE elnöke és egyetemi tanár, professzor), Dr. Takács János tartott beszédet. Méltatta a versenyen részt vevő diákokat, valamint kitért az olyan nehezítő körülményekre, mint a rendezvény népszerűsége. Takács János szerint a versenyzők jól felkészültek és ügyesen oldották meg a feladatokat, de megjegyezte azt is, hogy a kudarcból is remekül lehet tanulni.

Az eredmények kihirdetése előtt a versenyt szervező autopro.hu ügyvezetője, Szammer István adott át oklevelet az összes részt vevő csapatnak, a vállalati díjak átadása után pedig rövid beszédében elismerően beszélt a diákok kitartásáról, akik igazán nehéz helyzetben – a nyári vizsgaidőszak előtt közvetlenül – jöttek el a versenyre.

Vállalati díjazottak

Először a vállalati feladatokat legjobban megoldó csapatok kaptak díjat az adott társaságtól. A támogató vállalatok díjait ABC-rendben ismertetjük: elsőként így az Arago Green Technologies Kft. feladatának legügyesebb megoldóját díjazták. Ez nem volt más, mint a BME Formula Racing Team 3-as csapata, ők a díjat az Arago Green Technologies gazdasági igazgatójától, Palásti Lajostól vették át.

A Hepenix Kft. feladatát a StudentTechLab3 oldotta meg a legjobban, az ezért járó díjat Tóth József, a cég üzletfejlesztési igazgatója adta át, megjegyezve, hogy soha nem találkoztak még ilyen sok le nem adott feladattal, amit vélhetően annak tudhatnak be, hogy a feladvány túl nagy kihívást okozott néhány csapatnak. A Hepenix Kft. a BME Motorsportot különdíjban részesítette.

Következett a KUKA Hungária Kft. díja, ezt a StudentTechLab2 zsebelhette be, a díjat Gáti Mónika, a cég marketing és PR koordinátora adta át. A Kvalix Automatika Kft. ügyvezetője, Forró Péter a BME Motorsport csapatát díjazhatta.

Az msg Plaut Hungary Kft. által megadott feladatot a legügyesebben a StudentTechLab1 oldotta meg, ők vehették át a díjat Korcyl Rékától, a vállalat Automotive üzletágának account managerétől.

Fotó: Szammer Nikolett

A PMT Szerszámgép Kft. díját a cég ügyvezető igazgatója, Somodi Viktor adta át a BME Motorsport csapatának. Jutott vállalati különdíj a DEAC BairZ diákjainak is, ők a a Rohde & Schwarz Hungária Szolgáltató Kft. feladatát oldották meg a legügyesebben, ezért a díjat Herczeg Zoltántól, a cég mérnök üzletkötőjétől vették át.

Az SMC Hungary Kft. feladatát öt csapat tudta tökéletesen megoldani, de a leggyorsabban és a legkevesebb segítséggel az Airrari-STECO Team-2 dolgozott, ők ezért az SMC oktatási vezetőjétől, Szabó Pétertől vehették át a díjukat. A SZTAKI feladatát szintén az Airrari-STECO Team-2 végezte el a legjobban, az ezért járó díjat Dr. Haidegger Géza tudományos tanácsadó adta át.

A Tequa International Kft. részéről Gedővári Dóra, értékesítési és operatív vezető adta a díjat a győztesnek, aki nem volt más, mint a StudentTechLab3-as csapata.

Fotó: Szammer Nikolett

A Trenkwalder Recruitment Kft. feladata egy targoncaszimulátor vezetése volt, ezt a legügyesebben az Airrari-STECO Team 1 tagja oldotta meg, az ezért járó díjat Nógrádi József kereskedelmi és marketing igazgató adta át.

Idén első ízben az autopro.hu is adott feladatot a versenyzőknek, a marketing elemzésről szóló feladványt a PEngineers végezte el a legjobban, ők Szammer Istvántól vehették át a díjukat.

Összesített győztes

A dobogó legalsó fokára a StudentTechLab 3 csapata állhatott fel, az ezért járó 100 ezer forintos díjat Somodi Viktor, a PMT Szerszámgép Kft. ügyvezető igazgatója adta át. Az ezüstérmet a StudentTechLab 1-es csapata nyerte el, ez 150 ezer forint volt, a díjat Török-Dongó Melitta, a Chemplex Kft. marketing vezetőjétől vehették át.

S végül a győztes: az elismerés mellett 250 ezer forinttal járó első helyet a BME Motorsport nyerte el, a díjat Nógrádi József, a Trenkwalder Recruitment Kft. kereskedelmi és marketing igazgatója adta át. Gratulálunk a győztesnek, és minden díjazottnak!

Fontos még kiemelni – ahogyan az az eredményhirdetésen is elhangzott -, hogy ez az idei első Techtogether verseny volt, ősszel – október 18-19-én – jön a második forduló.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink