Techtogether Techtogether Automotive Hungary: készülünk a mérnökhallgatók tesztjére

Techtogether Automotive Hungary: készülünk a mérnökhallgatók tesztjére

autopro.hu | 2019.07.15 13:10

Techtogether Automotive Hungary: készülünk a mérnökhallgatók tesztjére

Öt éve indult útjára a Techtogether versenysorozat, amely mára Magyarország egyik kiemelkedő járműipari mérnökhallgatói rendezvényévé vált. Az Autopro által szervezett versenyekre olyan egyetemi csapatok kapnak meghívást, amelyek jó eredményeket értek el egyéb járműépítő versenyeken.

Hirdetés

Az eseményen találkozni lehet a Formula Student, a Pneumobil, a Shell Eco-marathon, a Solar Boat és az elektromos motorkerékpár-építő hallgatók legjobbjaival. A versenyekre az ország minden műszaki képzést folytató egyeteméről érkeznek csapatok. Ezek közé tartozik a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Debreceni Egyetem, az ELTE Savaria Egyetemi Központ, az Óbudai Egyetem, a Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar, a Pannon Egyetem veszprémi és zalaegerszegi karainak, a Pécsi Tudományegyetem, a Széchenyi István Egyetem és Szegedi Tudományegyetem csapata is.

A hallgatók a rendezvényt támogató járműipari vállalatok elméleti és gyakorlati feladatait oldják meg
A hallgatók a rendezvényt támogató járműipari vállalatok elméleti és gyakorlati feladatait oldják meg

A Techtogether Automotive Hungary versenyen elsősorban a járműfejlesztési és gyártási területről kapnak feladatokat a résztvevő csapatok. A háromnapos megméretésen a csapatoknak elméleti műszaki és gazdasági feladatokat kell írásban és élő prezentációban megoldaniuk. Emellett a támogató vállalatok segítségével gyakorlati feladatokat is végre kell hajtaniuk. Az eseményre a nagyjából 250 versenyző mellett 500-1000 hallgató szokott eljönni látogatóként. Utóbbiak az ország minden területéről érkeznek, jellemzően 9-11 egyetemi képzési helyszínről.

Miért hasznos a vállalatoknak részt venni a programokon?

Az autóipar állandó problémája, hogy elegendő és megfelelően felkészült szakembert találjon. A versenyen résztvevő csapatok tagjai rengeteg energiát fektetnek abba, hogy megismerjék a járműépítés rejtelmeit. Időt és energiát nem kímélve készülnek a Techtogetherre. Így kiemelkedő képességű és a járműipar iránt érdeklődő egyetemi hallgatóikkal találkozhatnak a vállalatok.

A csapatok ismertségét is növeli a verseny
A csapatok ismertségét is növeli a verseny

A verseny alapelve, hogy a hallgatók a rendezvényt támogató járműipari vállalatok elméleti és gyakorlati feladatait oldják meg a helyszínen. Így az új munkaerőt kereső HR-szakemberek képet kapnak a hallgatók valós szakmai képességeiről a vállalat számára fontos területen. Másrészről a hallgatók hírét viszik annak, hogy érdekes, technikailag izgalmas feladatokat kaptak a vállalattól, ami brandépítésnek is hasznos.

Brandépítésre és munkaerő felvételre is jó a verseny

A Techtogether Automotive Hungary verseny háromnapos, de a vállalatok szakembereinek mindössze két napon kell részt venniük a versenyen. Egy műszaki és egy HR-es kolléga részvétele az optimális. Visszajelzésekből kiderül, a cégek a hallgatók műszaki felkészültségét és a programot is magas színvonalúnak szokták értékelni.

A részvétel ár-érték arányban befektetésként is kedvező, hiszen a vállalati támogatóinknak Az Autopro weboldalán és a kiállításra készülő magazinban is megjelenést biztosít a Trivero Kft. Az eseményt a Hungexpo Zrt. által szervezett Automotive Hungary kiállítások részeként szervezi meg az Autopro.

Miért fontos a csapatoknak a részvétel a versenyeken?

A járműépítő csapatoknak rendkívül nehezen tudnak találkozni a potenciális szponzorokkal. A kiállításokon több száz autó- és gépipari vállalat vesz részt, döntéshozó vállalati vezetőkkel képviseltetve magát. Így megfelelő felkészültség mellett a csapat megtalálhatja a következő évekre a támogatóit.

A hallgatók a rendezvényt támogató járműipari vállalatok elméleti és gyakorlati feladatait oldják meg. A megoldásokat vállalati szakembereknek adják elő. Ez kiváló lehetőség a tudásszint felmérésre és a vállalatoknál alkalmazott technológia megismerésére. A Techtogether eseményen részt vevő csapatok tagjai közül többen a versenyen ismerték meg jövőbeni munkáltatójukat.

Nevezési díj nincs, ugyanakkor pénzdíjas versenyekről van szó Képek: Autopro
Nevezési díj nincs, ugyanakkor pénzdíjas versenyekről van szó Képek: Kuthi Áron

A verseny emellett természetesen csapatépítésre is alkalmas. Több csapat jelezte korábban, hogy a Techtogether versenyen mérte fel az új tagok tudását, és indította el beilleszkedésüket.

Ezenkívül a csapatok ismertségét is növeli a verseny. A résztvevők megjelennek az autopro.hu híportálon és ezzel megnyílik előttük a folyamatos ipari kommunikáció lehetősége. A csapatok kiállítói standot kapnak a versenyen, ahol bemutathatják járműveiket és fejlesztéseiket.

A versenyre viszonylag rövid a felkészülési idő, így az nem vonja el hosszú időre a figyelmet az oktatástól. Nevezési díj nincs, ugyanakkor pénzdíjas versenyekről van szó. A díjak elnyerésével erősíthető a csapat eszköztára.

Kiemelt Partnereink