Techtogether Támogatókat keresnek fejlesztéseikhez a zalai mérnökhallgatók

Támogatókat keresnek fejlesztéseikhez a zalai mérnökhallgatók

Pardavi Mariann | 2017.10.18 11:52

Támogatókat keresnek fejlesztéseikhez a zalai mérnökhallgatók

Zalaegerszegen is tevékenykedik egy mérnökhallgatókból álló csapat, akik a versenyeredményeik alapján egyre jobbak választott szakmájukban. Főleg azoknak a zalai cégvezetőknek érdemes elmenni a Hungexpóra, akiknek a vállalat szakemberhiánnyal küzd.

Hirdetés

Pontosan a szakemberhiány orvoslására rendezi meg idén is szakportálunk az Automotive Hungary szakkiállítással egy időben és helyen a Techtogether Automotive Hungary mérnökversenyt.

– Eddigi legjobb eredményünk az idei Pneumobil versenyen elért helyezés – számol be a csapat sikereiről Neuhold Ádám, a SzakembAirek csapat kapitánya. – A sűrített levegővel hajtott járművek versenyén bizonyíthattuk, hogy a korábbi 2016-os ráülős konstrukcióhoz képest mennyit fejlődtünk. Sikerült kidolgozni egy új, beülős konstrukciót, ami teljesítményben és esztétikailag is túlszárnyalta az előző évi modellt és eredményeinket. Így a közel hatvan csapatból sikerült a középmezőnyben végeznünk. Természetesen a jó a eredmények elérésében nagy szerepet játszott a támogatottságunk. A felkészülést a zalaegerszegi Pannon Egyetem Mechatronikai Képzési és Kutatási Intézet valamit számos cég segítette.

A zalaegerszegi SzakembAirek team

Fő céljaik között szerepel a jármű súlyának csökkentése, valamint a fix futóművet szeretnék lengéscsillapítottra alakitani, a nagyobb menetstabilitás érdekében. Az elektronika terén az eddig használt PLC vezérlést kívánják leváltani a PIC-re, ami kisebb, könnyebben és jobban programozható.

Pontosan emiatt örültek a zalai hallgatók, hogy meghívást kaptak a versenyre.

– A kiállító cégekkel, új alkatrészekkel és technológiákkal ismerhetünk meg. Bízunk benne, hogy kapcsolatot tudunk teremteni olyan partnerekkel, akik bármilyen formában szívesen támogatnák az új Pneumobil megépülését. Zalaegerszegen és környékén található cégek több éve támogatóink, főként gyártás és beszerzés terén. A szerelés hatékonyságának növeléséhez szeretnék találni olyan partnert, aki biztosítaná számunkra célgépeket, valamint hatékony szerszámokat.

A zalaegerszegi hallgatók is részt vesznek a szakportálunk által szervezett mérnökhallgatói csapatversenyen, a Techtegether Automotive Hungaryn. Azok a cégvezetők, akik fejlesztéseik megvalósításához fiatal szakembereket keresnek, látogassanak el a Hungexpóra október 18-20. között és győződjenek meg személyesen a fiatalok szakmai rátermettségéről. Díjmentes belépőt a kiállítás honlapján igényelhet.

Kiemelt Partnereink