Techtogether Szabadulószobás feladatokkal tréningeli hallgatóit a BME

Szabadulószobás feladatokkal tréningeli hallgatóit a BME

autopro.hu/P.M. | 2019.05.21 15:54

Szabadulószobás feladatokkal tréningeli hallgatóit a BME

Éles munkahelyi helyzetekre készít fel a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem szabadulószobája.

Hirdetés

Az úgynevezett szabadulószobák nagyon népszerűvé váltak az utóbbi időkben. Számtalan téma köré épülnek fel a szobák, egy közös bennük: a teremben tartózkodók csak akkor juthatnak ki, ha sikerül megoldaniuk a csavaros feladatokat.

Ezt a játékot ültette át az iparra a BME. Az egyetem honlapján az olvasható, ma már számtalan helyen alkalmazzák vállalati állásinterjúkon a szabadulószobás rejtvényeket. Játék közben megfigyelik a résztvevők együttműködési, konfliktuskezelési képességét, felelősségvállalási hajlandóságát, kitartását, szisztematikus gondolkodásmódját, vagy a csapatban betöltött vezetői szerepet. A Műegyetemen zajló program is alkalmas e kompetenciák mérésére, fejlesztésére, amelyet kipróbálva a hallgatók sikerrel felkészülhetnek az álláskeresőként már élesben megélt versenyhelyzetekre.

A trénerek és a játékosok minden program után közösen értékelik a feladványokra adott megoldásokat és a menet közben elhangzott párbeszédeket. Elemzik a lezajlott szituációkat, valamint a résztvevők közötti nonverbális kommunikációt, amikből szintén sokat tanulhatnak a hallgatók, emellett hasznos tanácsokat kaphatnak arra vonatkozóan, mely készségeket érdemes fejleszteniük, és milyen speciális helyzetekre célszerű felkészülniük pályakezdőként.

(Fotót készítette: Philip János)

Kiemelt Partnereink