Techtogether Nyerj a csapatodnak félmillió forintot!

Nyerj a csapatodnak félmillió forintot!

autopro.hu/P.M. | 2016.07.13 12:00

Nyerj a csapatodnak félmillió forintot!

Szakportálunk ismét megrendezi a Techtogether Automotive Hungary csapatversenyt, ahol elméleti és gyakorlati feladatokkal mérhetik meg erejüket a hallgatók. A verseny első három helyezettje 200 ezer, 300 ezer és 500 ezer forint pénzdíjban részesül a vállalati különdíjak mellett.

Hirdetés

Ahogy korábban, idén is több területen kell teljesíteniük a hallgatóknak. A verseny célja, hogy a fiatalok olyan képességeikről adjanak számot, amelyek a munkavállalás során hasznosak, és a résztvevő vállalatok képviselőinek jó kiindulási alapot ad a potenciális munkavállalók tudásáról. A Techtogether Automotive Hungary ugyanis olyan rendezvény, ahol találkozhatnak egymással a leendő munkavállalók és a tehetséges fiatalokat foglalkoztatni kívánó cégek képviselői. Nagy büszkeségre ad okot, hogy számos gyümölcsöző együttműködés született a Techtogether révén.

Kilenc műszaki tudományokkal egyetem és főiskola járműépítő csapatának küldtünk meghívást, melyből számos csapat jelezte részvételi szándékát, egyebek mellett a tavalyi nyertes, a BME FRT. A tízfős csapatok a háromnapos verseny során többször cserélhetnek tagokat, hogy egyszerűbbé tegyük a szervezési munkájukat.

A 2016. október 19-én kezdődő háromnapos verseny a következő elemekből áll:

  • Csapatprezentáció: a feladat célja, hogy a résztvevő szakemberek és középiskolások hasznos információkat tudjanak meg a résztvevő egyetemekről, egyúttal megmutassa az prezentáló csapattag előadói képességeit.
  • Expo caching kvíz: a csapatoknak egy 100 kérdést tartalmazó kérdéssort kell kitölteniük, amely a versenyen megismert cégekről és azok előadásaiból szerzett információkra épül.
  • Műszaki tudományos kvíz: a csapatok 50 kérdést tartalmazó műszaki kvízre válaszolnak, melyre 60 perc áll rendelkezésükre.
  • Küzdőtéri feladatok: a csapatoknak a támogató vállalatok által biztosított műszaki, szerelési feladatokat kell végrehajtani vagy esettanulmányokat megoldani.

Célunk az, hogy a csapatok műszaki tudásukra alapozva kreatív, és együttműködésre ösztönző feladatokat oldjanak meg és kommunikáljanak. Arra törekszünk, hogy a résztvevő teamek megismerjék a kiállító vállalatok képviselőit, így jutva információhoz az általuk ajánlott karrierlehetőségekről.

Összefoglaló a tavalyi versenyről

Kiemelt Partnereink