Techtogether Nőket a kormányhoz? Igen!

Nőket a kormányhoz? Igen!

Gégény István | 2017.05.05 06:41

Nőket a kormányhoz? Igen!

A jövő mobilitásában végérvényesen helyet követelnek maguknak a nők - ezt most egy 16 éves autóversenyző lány bizonyítja.

Hirdetés

Lezárult egy korszak: az autók világa immár nem csupán a férfiaké. Egyre több hölggyel találkozhatunk mérnöki pozíciókban, a járműipar átalakulásával ráadásul felértékelődött a személyügyi, gazdasági szakemberek, köztük a szebbik nem képviselőinek szerepe. S ha ezek kapcsán nem lenne elég meggyőző a nők egyre dominánsabb szerepvállalása, napjainkra a cégvezetők, menedzserek között is változóban a nemek aránya, visszaesőben a férfiak korábbi egyeduralma.

A kormány viszont nem kizárólag átvitt értelemben került ki az urak kezéből: az autósport világában is felbukkantak a hölgyek, a jövő generációit pedig egy 16 éves tehetség, Keszthelyi Vivien képviseli.

A gyorsasági autóversenyző a 2017-es Busexpo alkalmával visszafogottabb tempóval, ám magabiztos kézzel vezette több tesztkörön keresztül a Neoplan egyik új modelljét, mi is aggodalom nélkül felültünk a járműre. A különleges próbautat követően Vivien interjút is adott szakportálunknak, amelyből kiderül: a férfiaknak "nem volt más választásuk", hiába "remélték, hogy lassú leszek".

Szeretettel üdvözöljük a hölgyeket a járműipar velük is színesebbé váló, új világában!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink