Techtogether Mit tudnak a szombathelyi gépészhallgatók?

Mit tudnak a szombathelyi gépészhallgatók?

Pardavi Mariann | 2017.10.20 09:00

Mit tudnak a szombathelyi gépészhallgatók?

Szakportálunk negyedik éve rendezi meg az Automotive Hungary egyik nagyszabású programjaként a háromnapos mérnökhallgatói csapatversenyt, melyen ezúttal a szombathelyi gépészmérnökhallgatók is részt vesznek.

Hirdetés

A szombathelyi gépészmérnökképzés jópár évre nyúlik vissza: a régióban tevékenykedő vállalatok igénye miatt indult meg a képzés 2015 szeptemberében. Jóval a gazdasági válság előtt kezdték meg a szervezkedést a helyi vállalatok vezetői, hiszen látták, egyre több szakembert igényelnek a fejlesztések. Belátták, ha nem fognak össze, nemcsak a leendő beruházásokat bukják el, hanem elvesztik az embereiket is. A szentgotthárdi Opel, a szombathelyi LuK, a Jabil, a Delphi, az Epcos, és a BPW Hungária Kft. megkereste az önkormányzatot, a városvezetés pedig támogató volt a kérdésben. A képzés elindult, röviddel később pedig a kar az ELTE kötelékébe került.

A Techtogether Automotive Hungary színvonalát jól jelzi, hogy csak a legjobb csapatok kapnak meghívót szakportálunktól. A Szombathelyi Gépész név alatt futó csapat is részt vesz a mérnökhallgatói csapatversenyen. Azok a cégvezetők, akik fejlesztéseik megvalósításához fiatal szakembereket keresnek, látogassanak el a Hungexpóra október 18-20. között és győződjenek meg személyesen a fiatalok szakmai rátermettségéről. Díjmentes belépőt a kiállítás honlapján igényelhet.

Idén először történik meg, hogy nemcsak kiállítóként veszünk részt az Automotive Hungary nemzetközi autókiállításon a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ szokásosan középen elhelyezkedő, impozáns standján a partnercégeinkkel együtt, hanem csapatot is nevezünk a kiállításhoz kapcsolódó Techtogether járműipari versenyre. A harmadik éve fennálló szombathelyi gépészmérnökképzésen vannak olyan tehetséges és szorgalmas hallgatók, akikkel érdemes nevezni a sok profi, régóta versenyző csapatok között. A Szombathelyi Gépészt két fiatal oktató kíséri: dr. Bak Árpád és Schimmer János, akik előzetesen is sok munkát fektetnek a hallgatók elméleti és gyakorlati felkészítésébe mondta el Merklin Tímea, a szombathelyi duális gépészmérnökképzés kommunikációs munkatársa.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink