Techtogether Közös műhelyben dolgozhat a BME összes járműépítő csapata

Közös műhelyben dolgozhat a BME összes járműépítő csapata

Kuthi Áron | 2018.11.20 14:00

Közös műhelyben dolgozhat a BME összes járműépítő csapata

Házon belül fejleszthetik járműveiket az egyetem versenycsapatai, indul a műhelyek kivitelezése - számol be friss számában a Műhely, a BME Egyetemi Hallgatói Képviselet lapja.

Hirdetés

Több versenycsapatnak is nagy nehézség, hogy a csak a kampuszon kívül tudnak járművet fejleszteni, valamint a csapattagoknak nehézséget jelent a kampuszra való bejutás, ha éppen hétvégén vézeznének fejlesztéssel kapcsolatos munkát. Ezen hivatott segíteni a közös, de bokszokra osztott műhelycsarnok, amelyet a Petőfi-híd budai lábánál álló V2-es épületben alakítanának ki.

A földszinti helyiség 1000 négyzetméteres lesz, 8 csapatboksszal, 1 gyártó és összeszerelő műhellyel, 1 elektronikai tesztlaborral, konyhával, vizesblokkal és öltözővel. A lap azt írja, a tervezés már 2015-ben elindult, és most jutottak a kivitelezés fázisához.

Az üres V2-es tömb a Google Streetview felvételén

A fejlesztéssel kapcsolatban megkérdeztük a külső fejlesztő-gyártó garázzsal rendelkező BME Formula Racing Teamet, hogy mennyire fogja segíteni a munkájukat ez az új lehetőség. Rövid válaszukban annyit írtak, hogy a V2-es projekt már elég régóta tervben van, illetve kivitelezés alatt áll. "Sajnos jelenleg ezügyben nem rendelkezünk semmilyen használható információval" – írták.

A V2-es épületet már több éve bezárták, a benne egykor helyet foglaló tanszékek az Infopark Q éületébe költöztek.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink