Techtogether Kétmillió forintot kaptak a legjobb mérnökhallgatók – képek a díjátadóról

Kétmillió forintot kaptak a legjobb mérnökhallgatók – képek a díjátadóról

Pardavi Mariann | 2018.10.25 11:40

Kétmillió forintot kaptak a legjobb mérnökhallgatók – képek a díjátadóról

Egész pontosan 2 010 000 forinttal járultak hozzá a Techtogether Automotive Hungary mérnökhallgatói csapatversenyt támogató autóipari vállalatok a résztvevő fiatalok szakmai fejlődéséhez. A Hungexpo vásárközpontban október 17-én tartott háromnapos csapatversenyt már ötödik alkalommal rendezte meg portálunk szakmai partnereivel közösen, hogy közelebb hozzuk az ipar szereplőit és a hallgatókat egymáshoz.

Hirdetés

Szammer István, a rendezvényt szervező Autopro.hu járműipari szakportál ügyvezető igazgatója elmondta, azért vágtak öt évvel ezelőtt a rendezvény megszervezésébe, hogy találkozási lehetőséget adjanak az iparág szakembereinek és a diploma megszerzése előtt álló mérnökhallgatóknak.

– Az autóipar állandó problémája, hogy találjon megfelelő mennyiségű szakembert, a tehetséges hallgatók pedig azzal küzdenek, hogy olyan munkahelyen dolgozhassanak, ahol valódi kihívásokat, érdekes feladatokat oldhatnak meg. A Techtogether Automotive Hungary által mindkét problémára megoldást kínál.

Mint mondta, a résztvevő hallgatók a rendezvényt támogató járműipari vállalatok elméleti és gyakorlati feladatait oldják meg, így az új munkaerőt kereső HR-szakemberek képet kapnak a hallgatók valós szakmai képességeiről.

Hozzátette, a hallgatók pedig nemcsak jó munkalehetőségekhez juthatnak, hanem a pénzügyi támogatást is hobbijuk megvalósításához. A Techtogether Automotive Hungary csapatversenyre ugyanis kizárólag olyan egyetemi csapatok kapnak meghívást az Autopro.hu szakportáltól, amelynek tagjai szabadidejükben járműveket építenek, amikkel különböző nemzetközi versenyeken állnak rajthoz. A versenyt támogató vállalatok idén több mint kétmillió forinttal és számos értékes tárgyi nyereménnyel jutalmazták a csapatok munkáját.

Az eredményhirdetésre a háromnapos verseny zárónapján, október 19-én került sor. A feszült hangulatot Musimbe Dávid Dennis stand up fellépő előadása oldotta, őt követték a vállalatok képviselői által kiosztott díjak.

A BPW-Hungária Kft. feladatát egy győri csapat, a SZEnergy Team oldott meg a legjobban. Őket a vállalat nevében Léránt Adrienn HR munkatárs ajándokott meg 100 ezer forinttal.

A Continental Automotive Hungary Kft. részéről Potyka Eszter lépett a pódiumra: ő 500 ezer forintot adott át a OEMobilnak.

Dr. Hegedűs Éva, a Hepenix Kft.-től a debreceni DE MK Team munkáját tartotta a legkiemelkedőbbnek: a fiatal mérnökhallgatók 60 ezer forintot kaptak fejlesztéseik megvalósításához.

A Magyarmet Finomöntöde Kft. képviseletében Halász Péter és Káplár Eszter szólította a veszprémi Pannon Racing tagjait, akiket bicske vállalatukhoz hívtak gyárlátogatásra, és arra, hogy személyesen beszélhessék meg további együttműködésük részleteit.

A Schaeffler Savaria Kft. arcaként Nagy Ádám jelent meg a pódiumon, aki 100 ezer forintot nyújtott át a Szombathelyi gépész csapatának.

Virágh Dóra, a Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft. társadalmi kapcsolatokért felelős referense a BME Solar Boat Team tagjait gyárlátogatásra invitálta Győrbe.

Nyírő Ferenc, az S&T Consulting Hungary Kft. üzletágvezetője a BME Formula Racing Team tagjait jutalmazta 100 ezer forinttal.

Dominek Ákos, a Tequa Kft. operatív igazgatója három csapatnak ajánlott fel képzési lehetőséget: a pécsi Pollroth, a BME Formula Racing Team és a Szombathelyi gépész tagjainak.

A Varinex Zrt. képviseletében Falk György és Borbély Mónika érkezett, akik a legfelkészültebb csapatot, a Szombathelyi gépészt könyvvásárlási utalvánnyal díjazták, továbbá meghívták őket 3D nyomtatással foglalkozó vállalatukhoz.

Székely Lóránd, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. munkatársa az OEMobil tagjait hívta a pódiumra, hogy 50 ezer forintos díjat adjon át nekik.

Az MTA Wigner Fizikai Kutatóközponttól Kun Tibor ipari kapcsolattartó érkezett. A szakember a BME Formula Racing Team és a Formula Racing Miskolc munkáját méltatta.

Bodor Balázs, duális hallgatókért felelős oktató és Magyarvári Annamária employer branding szakember a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. színeiben három csapat hozzáértését díjazta: a legjobbnak a Szombathelyi Gépész csapatot látták, sorban utánuk pedig a KEFO Motorsport és az Arrabona Racing Team következett.

A FATH Components Kft. a BME Műszakik Pneumobil Team további munkájához járult hozzá 60 ezer forinttal. A vállalatot Papp Krisztián képviselte.

Szakportálunktól Bozsaky Csaba lépett a pódiumra, hogy a győri Széchenyi István Egyetemet képviselje. 100 ezer forintot adott át a OEMobil csapatnak.

A különdíjak átadása után került sor az első három helyezett kihirdetésére. Bozsaky Csaba szólította a pódiumra a Szombathelyi Gépész csapatot, 200 ezer forintot kaptak a helyezésükért.

A második helyezettnek járó díjat Baranyai Gergő, az Automotive Hungary kiállítás vezetője hirdette ki, aki 300 ezer forintot adott át az Arrabona Racing Teamnek.

A Techtogether Automitve Hungary első helyezettje pedig a BME Formula Racing Team lett, nekik a verseny zsűrielnöke, a Gépipari Tudományos Egyesület elnöke Takács János gratulált, és adott át 500 ezer forintot.

Kiemelt Partnereink