Techtogether Jövő héten mutatja be új autóját a győri FS-csapat

Jövő héten mutatja be új autóját a győri FS-csapat

Pardavi Mariann | 2017.06.22 08:42

Jövő héten mutatja be új autóját a győri FS-csapat

Ahogy egyre közeledik a Formula Student versenyszezon, úgy a győri Széchenyi István Egyetem kampuszán tevékenykedő Arrabona Racing Team tagjainak is sokasodik a teendője. Mint azt már korábbi cikkünkben említettük, a csapat új, 2017-es versenyautójának az ART_04-nek az alapját adó váz elkészült már.

Hirdetés

Az azóta eltelt szűk egy hónapban felkerültek a futómű bekötési pontjai, és az egyéb szükséges tartó fülek az 5 pontos biztonsági öv rögzítéséhez is. Elkészítették a csonkállványt és a lengőkarokat is, valamint beszerezték az egyedi tervezésű hűtőtömböt. A SZEngine csapatával folyamatosan tesztelik az autó erőforrását, és az autó elektronikájában is újítottak, ugyanis új adatelemző rendszeren is dolgozik a csapat, amely mind a teszteken, mind a versenyeken folyamatos visszajelzéseket tud küldeni, amit a későbbiekben fel tudnak majd használni az autó optimalizálására és tökéletesítésére.

Június 26-án mutatja be az Arrobona Racing Team a negyedik járművüket

A csapat egy emberként vágott bele a laminálási munkákba. A szénszálas elemek teljes egészében házon belül készülnek. A folyamatos tanulás és információszerzés mellett készülnek az idén újnak számító Aero csomag elemei.
Az elmúlt hetekben már több oldalelem és a szárnyak is kezdik elnyerni végleges formájukat. Bár az idei versenyautóra egyre több szükséges elem került fel, mint az előzőekre, a tömege mégsem nő a többihez képest az innovatív technikának és különleges anyagoknak köszönhetően.

A első verseny időpontja előrevetíti azt is, hogy közeledik a versenyautó bemutatójának időpontja, amely újabb mérföldkő a csapat életében, ugyanis a június 26-i rollout rendezvényen debütál elsőnek a nagyközönség előtt az elmúlt év munkájának gyümölcse, az ART_04. A csapat management részlegének munkája is felpörög ezzel, hiszen az elmúlt évekhez hasonló színvonalas rendezvényt kell szervezniük. Emellett folyik a háttérmunka és a szervezés a közelgő versenyekre, amelyek komoly logisztikai és szervezési munkát állítanak a tagok elé.

Kiemelt Partnereink