Techtogether Jól teljesítenek a győri járműépítők – FS East 3. nap

Jól teljesítenek a győri járműépítők – FS East 3. nap

Pardavi Mariann | 2018.07.21 19:47

Jól teljesítenek a győri járműépítők – FS East 3. nap

Július 18-án kezdődött a Formula Student East hallgatói járműépítő verseny, ahol magyar hallgatók is megmutatják, mit tud az autójuk.

Hirdetés

A Formula Student versenysorozaton olyan hallgatói csapatok indulnak, akik szabadidejükben, tanulmányaik mellett versenyautót terveznek és építenek. A Formula Student East versenynek a zalaegerszegi tesztpálya ad otthont július 18-tól kezdődően öt napon át.

– Július 20-án lezajlottak a statikus versenyszámok, tapasztalt és felkészült bírákat kaptunk mind a business, design és cost számban – közölte az Arrabona Racing Teamtől Gudra Gábriel. – A prezentációt élvezte csapatunk, 10-nek sem tűnt az a közel 50 perc. Jó visszajelzéseket kaptunk a bíráktól a prezentációkat követően, büszke vagyok a csapatra!

A statikus versenyszámokat követően még volt lehetőségük találkozni bíráikkal, ahol megbeszélhették, mire érdemes figyelni a következő versenyeken.

– Szokásunkhoz híven már többen 7:30-ra a pályán voltunk és megkezdtük a munkálatokat a sátorban. Több olyan esemény várt ránk, ahol a tudásunkat tesztelték, de emellett az autók hiányzó gépátvételi részeit is teljesíteni kellett – közölte Marton Péter, a BME FRT csapatból. – Mindkét csapatunknál lezajlott a költségek bemutatása. Sok érdekes kérdést tettek fel a bírák, amikre jól átgondolt válaszok születtek. Az üzleti terv előadásánál három csapattársunk mérettette meg magát. A driverless csoportból ketten, Valuska Tamás és Bottyán Zsolt együtt adták elő a tervünket. Az elektromos autónál Burian Lóránt mutatta be a projektet. A délután tartották a design eventet, ahol több bíra járja körbe az autót, hogy meggyőződjön arról, tényleg tisztában vagyunk a járműépítés folyamatával.

Ha bővebben tájékozódna az előző napok eseményeiről, olvassa el a nulladik, az első és a második nap beszámolóját!

(Fotók: Sováczki Péter, Arrabona Racing Team)

Hirdetés

Kiemelt Partnereink