Techtogether Járműépítő hallgatók használhatják elsők között a zalaegerszegi tesztpályát

Járműépítő hallgatók használhatják elsők között a zalaegerszegi tesztpályát

MTI | 2018.07.11 13:32

Járműépítő hallgatók használhatják elsők között a zalaegerszegi tesztpályát

Idén első alkalommal a zalaegerszegi tesztpálya ad otthont a mérnökhallgatók autóipari konstruktőri versenyének, a Formula Student Eastnek július 18-22. között – jelentette be György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Hirdetés

A rendezvény fővédnöke az Innovációs és Technológiai Minisztérium. Csütörtöki Tamás, a Járműmérnökök Egyesületének ügyvezetője és a Formula Student East vezető rendezvényszervezője elmondta, hogy idén rendezik meg harmadik alkalommal a Formula Student East versenyt, ami a Formula Student mozgalom kelet-európai eseménye. Arra törekszenek, hogy az induló csapatok 50 százalékát közép-európai indulók adják. Idén 19 országból érkezik 1800 résztvevő, 60 csapatban, köztük négy team képviseli Magyarországot.

Csütörtöki Tamás elmondta, hogy a mérnökhallgatók autóipari konstruktőri versenyén három kategóriában hirdetnek győztest. A 60 csapatból 30 belsőégésű motorral hajtottat, 20 elektromos meghajtású járművet, 10 köztük a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) egyik csapata pedig önvezető járművet fejlesztett.

A verseny alatt a látogatók, például a pályaválasztás előtt álló fiatalok is beléphetnek a box utcába, ott megtekinthetik a járműveket és megismerkedhetnek a csapatokkal.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink