Techtogether Ilyen volt a Formula Student East – rengeteg fotóval

Ilyen volt a Formula Student East – rengeteg fotóval

autopro.hu/P.M. | 2016.08.08 10:20

Ilyen volt a Formula Student East – rengeteg fotóval

Július 31-én véget ért az első Formula Student East, összeválogattuk a legjobb képeket.

Hirdetés

A Formula Student versenyeken a részt vevő csapatok együléses versenyautót terveznek, építetenek és gyártanak le.

A teamek felépítése hasonló egy kis céghez, hiszen időnyomás alatt kell dolgozniuk, csapatban. A gyakorlati mérnöki tudás mellett olyan képességeket is elsajátítanak, amik a későbbi munkavállalás során hasznos lesz számunkra.

Idén először szervezték meg a Formula Student East rendezvényt, melyre a magyar csapatok mellett német, finn, olasz, svájci, ukrán, román, lengyel, görög, pakisztáni, cseh és izraeli teamek mutatják be fejlesztéseiket és mérkőznek meg egymással.

A regisztrált 41 csapatból 29 team volt képes eljutni idáig végül.

Négy magyar csapat adta le jelentkezését az FSEastre, a BME FRT különösen jól szerepelt, ugyanis hét díjat is hazavihetett. A statikus versenyszámok közül a konstrukciót értékelő Design Eventen a 3. helyet szerezték meg, a dinamikus versenyszámok szinte mindegyikében a dobogón szerepeltek és végül összesítettben a 3. legjobb csapatként zárták a versenyt.

A 2. helyezett a német High-Octane Motorsports lett, míg az 2016-os Formula Student East bajnoka a szintén német CAT-Racing, akik alig egy héttel ezelőtt az olasz verseny győzteseként indultak el a versenysorozat magyarországi állomására.

A kelet-európai csapatok közül a BME-FRT mellett a cseh TU Brno Racing és az orosz Formula Electric MADI vehetett még át díjat a dinamikus versenyszámokban.

A Formula Student UK elsőszámú brit csapata, a Team Bath Racing a statikus versenyszámokban remekelt, így ötödikként végzett, a német Formula Student Team Weingarten 5 díja pedig összesítettben a 4. helyre volt elég.

A rendezvényt az AVL, az Unicentral, a National Instruments és a Széchenyi István Egyetem támogatta.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink