Techtogether Hatodik lett a győri csapat a londoni Shell Eco-marathonon

Hatodik lett a győri csapat a londoni Shell Eco-marathonon

Kuthi Áron | 2019.07.05 09:30

Hatodik lett a győri csapat a londoni Shell Eco-marathonon

Szoros mezőnyben, a hatodik helyen végeztek a győri Széchenyi István Egyetem diákjai a saját építésű elektromos járművükkel a Shell Eco-marathon Europe energiahatékonysági versenyen, amelyet július 1. és 5. között rendeztek meg Londonban. A diákoknak váratlan meghibásodás okozott nehézséget a futam alatt.

Hirdetés

A Shell olajipari nagyvállalat által rendezett nemzetközi energiahatékonysági verseny lényege, hogy egy bizonyos távon tartani kell a 25 km/h-s sebességet, és az itt elért távot vetítik ki 1 kWh-nyi energiával. Amelyik jármű a leghosszabb utat futja be, az lesz kategóriája nyertese. A magyar csapatok már évek óta szép eredményeket hoznak el az igen erős mezőny ellenére.

A SZEnergy csapata most 165 km/kWh eredményt ért el vadonatúj fejlesztésű elektromos járművével, amivel a hatodik helyen végzett a városi koncepció kategóriában. Viszont a kormánymű meghibásodása miatt az utolsó futamot
sajnos nem sikerült befejeznie a csapatnak.

Kecskemét és Szeged is képviselteti magát

A verseny azonban még nem ért véget a magyar diákok számára. A Shell Eco-marathon különdíjai közül a design díjra még van esélyük a győri diákoknak, a prototípus kategóriában pedig a kecskeméti Kando Electric és a szegedi STECO
csapat még az utolsó napon is javíthat eredményén.

Múlt héten a három magyar csapat járművével a budapesti Hősök terén mutatkozott be, ahol kisebb bemutatót is tartottak.

A Shell Eco-marathon a világ egyik vezető energiahatékonysági versenye diákok számára, amelynek célja, hogy inspirálja a tudományos, a technológiai, a mérnöki és a matematikai pályára készülőket. A középiskolás és egyetemi csapatok feladata, hogy a dizájn, a technológiai és a mérnöki szempontokat figyelembe véve ultra energiahatékony járműveket építsenek.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink