Techtogether Gyűjtik a pontokat a magyar járműépítők – FS East 1. nap

Gyűjtik a pontokat a magyar járműépítők – FS East 1. nap

Pardavi Mariann | 2018.07.19 16:00

Gyűjtik a pontokat a magyar járműépítők – FS East 1. nap

Kettő magyar járműépítő csapatnak és egy motorbeszállító hallgatói teamnek is szoríthatunk a Formula Student nemzetközi járműépítő versenyen. A magyar egyetemisták eddig jól veszik az akadályokat.

Hirdetés

A Formula Student versenysorozaton olyan hallgatói csapatok indulnak, akik szabadidejükben, tanulmányaik mellett versenyautót terveznek és építenek. A Formula Student East versenynek a zalaegerszegi tesztpálya ad otthont július 18-tól kezdődően öt napon át.

A megmérettetésre kettő plusz egy magyar team nevezett: a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatói csapata, a BME FRT és a győri Széchenyi István Egyetemen tevékenykedő Arrabona Racing Team (ART). Az említett plusz csapat pedig arra utal, hogy a Szengine nevű team mint motorbeszállító vesz részt a versenyen, az ART járművébe építették az erőforrást.

Dolgozik az FRT

– A csapatunk többi tagja ezen a napon érkezett meg a pályához reggel 7:30-ra – mondta el Marton Péter, a BME FRT csapattagja, utalva arra, hogy a nulladik napon csak a csapat fele volt Zalaegerszegen. – 8:00-kor már mindenki körbejárhatta az előző napon berendezett területeinket. Nagyon sok csapattagunk számára volt ez különleges élmény, hiszen bár jártak már autóversenyen, de nem versenyzőként. Szerencsére ez nem akadályozta a munkánkat. A versenyek folyamán mindig érdeklődve szoktak körbejárni a versenyzők, hogy megnézzék, egy-egy helyzetet a másik csapat hogyan oldott meg. Büszkén mondhatom, a mi boxunknál is sokan jártak. Természetesen a driverless autó különlegesség/újdonság a Formula Studentben. Berta Benjamin a driverless team vezetője már a délelőtt folyamán kamerák előtt válaszolt kérdésekre. A nap folyamán már elkezdőttek a matricagyűjtések az autókon, amik ahhoz kellenek, hogy ezzel igazoljuk az autónk biztonságosságát és ezáltal zöld utat kapjunk a fizikai versenyzésre. Mi a driverless kategóriában két matricát szereztünk meg, az elektromos jármű kategóriában pedig egyet.

Az ART járműve

A BME FRT két járművel vesz részt az FS Easten, ezekről bővebben a nulladik nap beszámolójában olvashat.

– Mi már tegnap elfoglaltuk a boxunkat, hogy felkészítsük az autónkat a gépátvételre – közölte Gudra Gábriel, az ART csapatkapitánya. – A szükséges 5 matricából, ami a teljesített ellenőrzéseket igazolja, 4-et már sikeresen megszereztünk. Úgy látom, a ZalaZone tesztpálya most, és a jövőben is tökéletes otthont nyújtó helyszíne lehet a FS East egyre növekvő hírnevének és létszámának, minden igényt kielégít, mely egy top Formula Student rendezvényhez szükséges. A szervezők is kitesznek magukért a magas színvonal érdekében. Izgatottan és bizakodva várjuk az elkövetkező napokat!

Kiemelt Partnereink