Techtogether Győrben rendezték a World Robot Olympiad világverseny döntőjét

Győrben rendezték a World Robot Olympiad világverseny döntőjét

MTI | 2019.11.11 17:01

Győrben rendezték a World Robot Olympiad világverseny döntőjét

Győrben tartották a World Robot Olympiad (WRO) robotépítési és programozási világverseny döntőjét, amelyre 74 országból érkeztek résztvevők. A világverseny döntőjét az idén rendezték először Európában.

Hirdetés

Természettudományok és műszaki ismeretek iránt érdeklődő fiatalok mérhették össze tudásukat a hétvégén Győrben, a Széchenyi István Egyetemen. A rendezvény ünnepélyes megnyitóján a 74 ország képviselői egyenként vonultak a színpadra nemzeti lobogóikkal.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter nyitotta meg a rendezvényt

A WRO versenyen résztvevők hat korosztályban és négy kategóriában versenyeztek. A kísérőkkel együtt mintegy 2700 ember érkezett Győrbe. A verseny során a csapatok a robotokat Lego elemekből építették meg és programozták be.

A döntőben a Regular kategóriában egy előre megadott versenypályán kellett a robotoknak végigmenniük meghatározott feladatot teljesítve. Az Open kategóriában egy meghatározott téma mentén kell feladatokat végrehajtatni a robottal, amely idén a smart city, vagyis okos város volt. A Football kategóriában a robotok egymás ellen mérkőztek, amelyik több gólt lőtt, az lett a bajnok. Az ARC - Advanced Robotics Challenge - kategóriában pedig már nem Lego, hanem fémelemekből kellett összeállítani és programozni egy robotot.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink