Techtogether Gépészmérnök műanyagfeldolgozó szakirányon: nem egyszerű nőként boldogulni

Gépészmérnök műanyagfeldolgozó szakirányon: nem egyszerű nőként boldogulni

autopro.hu/P.M. | 2017.04.05 12:30

Gépészmérnök műanyagfeldolgozó szakirányon: nem egyszerű nőként boldogulni

2017 ide vagy oda még mindig kevesen vannak azok a nők, akik műszaki-informatikai területen végzik tanulmányaikat, illetve e szakterületek valamelyikén kívánnak elhelyezkedni a jövőben. Solymosi Anita, a Pallasz Athéné Egyetem februárban végzett hallgatója a Kefo MotoStudent járműépítő csapat tagjaként jelentkezett egy tudománykommunikációs versenyre, aminek 30-án lesz a döntője.

Hirdetés

A magyarországi kis- és nagyvállatoknak egyaránt növekvő igénye van a jól képzett szakemberekre, különösen a technológiai, az informatikai és a műszaki tudományos szektorban.

– A SCI-ndikátor verseny az első országos tudománykommunikációs megmérettetés, aminek a döntője március 30-án lesz. Az előselejtezőben kiválasztott versenyzők képzett mentorok segítségével fejleszthetik tovább kommunikációs és előadói képességeiket, azzal a céllal, hogy érthetően, magabiztosan és szórakoztatóan tudják választott tudományos területüket képviselni, kutatási és szakmai eredményeiket bemutatni. A verseny abban is sokat segít, hogy vezető kutatóintézetek és innovatív vállalatok képviselői is megismerjék a programban résztvevő hallgatók nevét, és így ezek a hallgatók már fiatalon bekerülhessenek a mérnökök és kutatók egyre növekvő szakmai kapcsolatrendszerébe – mondta el Solymosi Anita az egyetemi portálnak.

Tanulmányait 2013-ban kezdte gépészmérnök hallgatóként, majd a későbbiekben a műanyagfeldolgozó szakirányt választotta. Tanulmányai során bekapcsolódott a Kefo Motostudent csapatba, ahol a hallgatók saját tervezésű motorkerékpárt készítenek, hogy megmérkőzzenek egy nemzetközi versenyen.

– Magam is megtapasztalhattam, hogy nőként valóban nem egyszerű sikeresnek lenni és boldogulni olyan szakterületeken, ahol a hallgatók, a munkavállalók többségét férfiak alkotják. Ahogy teltek a félévek, gyűltek a kreditek és a sikeres vizsgák, egyre könnyebben vettem az akadályokat, végül pedig a jól végzett munka eredményeként, kifejezetten jó érzés volt átvenni a gépészmérnöki diplomát. Természetesen egyfajta bizonyítási vágy is vezérelt a pályaválasztás során, majd később akkor is, amikor 2015-ben az ABB női mentorprogramjára jelentkeztem. Nagyon fontosnak tartom, hogy munkám mellett segítségére lehessek az olyan lányoknak, akik nem bíznak még eléggé önmagukban.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink