Techtogether Gépész-, mechatronika- és járműmérnökhallgatók érkeznek Győrbe

Gépész-, mechatronika- és járműmérnökhallgatók érkeznek Győrbe

Pardavi Mariann | 2018.03.29 08:32

Gépész-, mechatronika- és járműmérnökhallgatók érkeznek Győrbe

2006 óta minden évben megrendezik a gépészhallgatók nemzetközi versenyét a Széchenyi István Egyetemen, idén április 8-án kezdődik a négynapos program. A vállalatok valódi ipari feladatot adnak a hallgatóknak, akiknek a verseny során kell megoldást találniuk a sokszor valóban nem egyszerű problémákra.

Hirdetés

Nagy Mátyás, a verseny egyik szervezője elmondta, a győri versenyre gépészmérnök hallgatók, mechatronikai mérnök hallgatók és járműmérnöki képzésre járó hallgatók fognak érkezni. Mint mondta, szükséges volt megváltoztatni a rendezvény nevét, mivel túlnőtt az országhatárokon. A Gépészeti Szakterületek Nemzetközi Hallgatói Konferenciájára ugyanis több határon túli csapat is érkezik.

Összesen tizenhat felsőoktatási intézményből jönnek hallgatók Győrbe: részt vesznek a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Debreceni Egyetem, az ELTE Savaria Egyetemi Központ, a Kolozsvári Műszaki Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Neumann János Egyetem, az Óbudai Egyetem, a Pannon Egyetem, a Pécsi Tudomány Egyetem, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudomány Egyetem, a Slovak University of Technology, a Slovak University of Agriculture in Nitra, a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola, a Szent István Egyetem, a Széchenyi István Egyetem és a Universitatea Tehnica din Cluj- Napoca mérnökhallgatói.

– A rendezvény célja, hogy a tehetséges, kreatív és a szakma iránt elhivatott hallgatók számára biztosítsa a szakmai fejlődést, valamint a felsőoktatási intézmények és vállalatok közti kapcsolatok kiépítésének lehetőségét. Az elmúlt évek során a rendezvény hű maradt célkitűzéséhez. Barátságok kötődtek különböző intézmények hallgatói között, amik talán a konferencia nélkül nem jöhettek volna létre. Nem csak barátságokról van szó, hanem ipari kapcsolatokról is, hiszen a rendezvény által olyan platform jött létre, ahol a szakma iránt elhivatott hallgatók és a vállalatok szakemberei napokon keresztül kapcsolatban állhatnak – tette hozzá Nagy Mátyás.

A program azért is különleges, mert a hallgatókat teamekre osztják, így nem az összeszokott, azonos egyetemről érkezők alkotnak egy-egy csapatot. Ez a szervező szerint azért is előnyös, mert hasonló szituációt teremtenek, mint ami a munkahelyeken is kialakulhat: egy nagyvállalat különböző részlegein dolgozóknak egy projekt sikere érdekében akkor is hatékonyan kell tudni együtt dolgozni, ha nem ismerik egymást korábbról.

Nagy Mátyás elmondta, 2018-ban tizenegy támogató állt a rendezvény mögé: az Audi Hungaria Zrt, az Autóipari Próbapálya Zala Kft., a Borsodi Műhely Kft., a Dana Hungary Gyártó Kft., az Innovateam Hungaria Kft., a Jankovits Engineering Kft., a Járműipari Kutatóközpont, az LUK Savaria Kuplunggyártó Kft., a Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft., a Revo-Tec Gépipari Kft., és a Veritas Dunakiliti Kft.

(A nyitóképet Kutas Lajos készítette, Hallgatók dolgoznak a tavalyi versenyen)

Hirdetés

Kiemelt Partnereink