Techtogether Folytatódott a sikerszéria: hét díjat zsebelt be a BME FRT a Formula Student Easten

Folytatódott a sikerszéria: hét díjat zsebelt be a BME FRT a Formula Student Easten

Pardavi Mariann | 2016.08.10 12:14

Folytatódott a sikerszéria: hét díjat zsebelt be a BME FRT a Formula Student Easten

Ki sem pihente a silverstone-i futamot a Budapesti Műszaki Egyetem járműépítő brigádja, máris a Formula Student kelet-európai versenyén kellett bizonyítaniuk. Úgy tűnik, teher alatt nő a pálma, ugyanis ismét kiemelkedő eredményeket zsebeltek be.

Hirdetés

Zsúfolt időszak ez a BME FRT életében, hiszen már javában tart a Formula Student versenyszezon: legutóbb arról számolhattunk be, hogy nyolcadik helyezettként kilencvenkilenc csapatot parancsoltak maguk mögé az FS sorozat egyik legnívósabb eseményén, Silverstone-ban. Nincs is min meglepődni, hiszen már maga a szezon is hatalmas önbizalomlökettel indult egy olyan német verseny alkalmával, ahol kizárólag az FRT vett részt magyarként.

A csapatnak számos nagy autóipari cég szavazott bizalmat ebben a szezonban is: a teljesség igénye nélkül támogatja őket az Audi Hungaria, a Bosch, az AVL, a Zoltek, a National Instruments, a Knorr Bremse, az S&T, a Varinex, a Fémalk, a Trumpf vagy a Thyssenkrupp. Sipos Gábor csapatmenedzser elmondta, három szponzorációs kategóriát dolgoztak ki, amelyek keretein belül a cégek gyártási, szoftveres vagy anyagi támogatást nyújtanak a csapatnak.

– Egy középkategóriás sportautó árával vetekszik a járművünk. Ebbe persze nem számoljuk bele a csapat tagjai által belefektetett munkaórákat – mondta el

Sipos Gábor csapatmenedzser

– Az egyik legdrágább tétel az akkumulátor volt, amelyhez a cellákat Kínából kellett rendelnünk. Az összeg talán soknak tűnik, de a nyugati konkurens csapatok ennek akár a tízszeresével is gazdálkodhatnak.

Adódik a kérdés, mégis mi az a bravúr, mi az a plusz, ami miatt ilyen anyagi hátrány mellett is menetelnek a budapesti hallgatók.

– A csapatkapitányunk, Boriszov Dániel szokta hangoztatni, hogy álljunk hozzá profi módján a feladatokhoz, hozzuk ki magunkból a legtöbbet – sorolta Sipos Gábor. Hozzátette azt is, nagy előnyük más teamekkel szemben az is, hogy az ő csapatuk jól összeszokott társaság, ismerik egymás erősségeit. – A mi motivációnk és céljaink egyformák, egyfelé megyünk.

Valóban egy hajóban evez a csapat: a silverstone-i összetett nyolcadik hely után ezúttal is szép eredményeket értek el. Összetettben a dobogó harmadik fokára állhattak fel Gönyűn, a legjobb eredményük pedig a gyorsulás versenyszám első helyezése lett.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink