Techtogether Ezért kell eljönni a Hungexpóra

Ezért kell eljönni a Hungexpóra

Pardavi Mariann | 2018.10.16 15:11

Ezért kell eljönni a Hungexpóra

Az iparág állandó problémája, hogy találjon megfelelő mennyiségű szakembert, a tehetséges hallgatók pedig azzal küzdenek, hogy olyan munkahelyen dolgozhassanak, ahol valódi kihívásokat, érdekes feladatokat oldhatnak meg. Az Automotive Hungary szakkiállításon mindkét problémára igyekszik az Autopro megoldást kínálni. Mutatjuk, milyen programok lesznek.

Hirdetés

Szakportálunk öt évvel ezelőtt szervezte meg az első Techtogether Automotive Hungary mérnökhallgatói csapatversenyt, amelyet a nevéből adódóan az Automotive Hungary járműipari szakkiállítással egy időben és helyen rendezünk meg. A vállalati visszajelzések és a hallgatói vélemények arra bátorítottak minket, hogy évente megrendezzük az eseményt, így ez már az ötödik verseny lesz.

A verseny helyszíne: Hungexpo Vásárközpont
Ideje: 2018. október 17-19.

A versenyre kizárólag azok a mérnökhallgatók kapnak tőlünk meghívót, akik kitűnnek a társaik közül. Tehetségesek, elhivatottak. Ennek fényében a versenyre azok a hallgatók jöhetnek el, akik szabadidejükben, hobbiból járműépítéssel foglalkoznak, és évente több alkalommal is rajthoz állnak autójukkal. Ebben az évben győri Széchenyi István Egyetem, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Miskolci Egyetem, a kecskeméti Neumann János Egyetem, az Óbudai Egyetem, a veszprémi Pannon Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a szombathelyi ELTE Savaria Egyetemi Központ legtehetségesebb hallgatói mutatják meg, milyen mély elméleti és gyakorlati tudást szedtek össze az elmúlt években.

A vállalati visszajelzések alapján a versenyeket úgy is fel lehet fogni, mint egy elit állásinterjút, ahol a legjobbakat lehet megismerni.

Nemcsak verseny lesz, hanem kerekasztal beszélgetések is. Mivel lehet megkönnyíteni az újonnan felvett hallgatók integrálódását a meglévő tagok közé? Hogyan készül fel a HR a negyedik ipari forradalom következtében létrejövő új munkakörök, kompetenciák azonosítására? A cég stagnálásának esetében hogyan alakítják ki a munkaköröket a munkatervezés során anélkül, hogy bárkit is el kellene küldeni? Egyebek mellett ezeket a kérdéseket járják körbe az Autopro által meghívott szakemberek: Agárdi Viktor, a FATH Components Kft. ügyvezető igazgatója, Bodor Balázs, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. duális főiskolai képzésért felelős oktatója, Schall Krisztina. az AVL Autókut Mérnöki Kft. HR és Kommunikációs vezetője, Léránt Adrienn, BPW-Hungária Kft. HR munkatársa és Vass Zoltán, a Continental Automotive Hungary Kft. országos munkáltatói márkaépítési és toborzási vezetője.

Roncsolásmentes anyagvizsgálat témában is szerveztük kerekasztal beszélgetést, melyen részt vesz Harnisch József, a Magyar Anyagvizsgálók Egyesületének elnökségi tagja, a GRIMAS Ipari Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója, Polestyuk Zoltán, a MINELL Anyagvizsgáló és Minőségellenőrző Kft. anyagvizsgáló mérnöke, Szakál Alex PhD a BNC Wigner Fizikai Kutatóközpont képviseletében. A moderátor szerepét Kun Tibor, a BNC ipari kapcsolatokért felelős munkatársa tölti be. Hol, milyen alkatrészeken nem lehet használni a penetrációs anyagvizsgálatot? Milyen anyagvizsgálat alkalmas a laminálást követően az esetleges laminálási hibák, például kialakult gyantafészkek megtalálásában egy nagyméretű kompozit karosszériában? Hogyan mérhetnénk a működés után visszamaradt feszültségeket a motor öntvény alkatrészeiben? Többek között ezeket a témákat feszegetik a szakemberek a beszélgetés során.

Techtogether Automotive Hungary 2018 verseny teljes programterve
1. nap, 2018. október 17., szerda
Központi színpad
9:00-9:30 Automotive Hungary kiállítás megnyitó
Küzdőtéri Színpad
10:30 – 10:35 A csapatok köszöntése, a zsűri bemutatása
10:35 – 10:45 A verseny menetének ismertetése, az előzetes feladatok és a Pitching II. témájának ismertetése. Expo-caching feladat ismertetése, elindítása
10:45 - 12:15 Pitching I.
12:30 – 13:30 MTA anyagvizsgálati kerekasztal hallgatói kérdések alapján
13:45 – 15:15 Kerekasztal csapatoknak egymás között (szervezés, műszaki fejlesztések, versenytapasztalatok, toborzás, új tagok felzárkóztatása)
15:30 – 16:30 Műszaki-járműipari kvíz
16:45 Záró gondolatok (zsűri elnök)
Vállalati standok
10:45 – 16:30 Információgyűjtés az Expo-cachingen résztvevő cégeknél

2. nap, 2018. október 18., csütörtök
Küzdőtéri Színpad
09:45 – 10:00 A csapatok köszöntése, a verseny menetének és a Pitching III. témájának ismertetése. A küzdőtéri feladatok ismertetése, az Expo-caching feladat ismertetése, elindítása
10:00 – 11:00 Vállalati HR kerekasztal a versenyzők kérdései alapján
11:00 A küzdőtéri feladatok elindítása
11:00 – 11:30 Pitching II.
15:00 – 16:00 Iparág ismereti kvíz
17:00 Küzdőtéri feladatok és az expo-caching zárása
Küzdőtér
11:00 – 17:00 Küzdőtéri feladatok
Vállalati standok
10:00 – 17:00 Információgyűjtés az Expo-cachingen résztvevő cégeknél

3. nap, 2018. október 19., péntek
Küzdőtéri Színpad
09:45 – 10:00 A csapatok köszöntése, expo-caching és a küzdőtéri feladatok ismertetése, elindítása
10:00 – 10:30 Pitching III.
12:00 Küzdőtéri feladatok és az expo-caching zárása
12:00 – 13:00 „Miért fontos és hasznos a csapatok támogatása a vállalatoknak? „Kerekasztal csapatoknak marketing, PR, szponzorkeresés témakörben.
13:00 – 14:00 Expo-caching kvíz
14:00 – 14:30 Kerekasztal: „Merre tovább, TechTogether?”
14:40 – 15:00 Stand up comedy előadás
15:00 – 16:00 Eredményhirdetés
Küzdőtér
10:00 – 12:00 Küzdőtéri feladatok
Vállalati standok
10:00 – 12:00 Információgyűjtés az Expo-cachingen résztvevő cégeknél

Csapatok:

  • Arrabona Racing Team, Széchenyi István Egyetem, Győr
  • BME Formula Racing Team, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
  • BME Műszakik Pneumobil Team, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
  • BME Solar Boat Team, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
  • DE MK TEAM, Debreceni Egyetem
  • Formula Racing Miskolc, Miskolci Egyetem
  • KEFO Motorsport, Neumann János Egyetem, GAMF
  • KEFO Motostudent, Neumann János Egyetem, GAMF
  • ME-Kart, Miskolci Egyetem
  • OE mobil, Óbudai Egyetem
  • Pannon Racing, Pannon Egyetem, Veszprém
  • Poll-Roth, Pécsi Tudományegyetem
  • SZEnergy Team, Széchenyi István Egyetem, Győr
  • SZEngine, Széchenyi István Egyetem, Győr
  • Szombathelyi gépész, ELTE Savaria Egyetemi Központ

Kiemelt Partnereink