Techtogether Ezek a lányok a magyar járműipar reménységei

Ezek a lányok a magyar járműipar reménységei

Pardavi Mariann | 2018.12.16 05:05

Ezek a lányok a magyar járműipar reménységei

Üdvözítő, hogy évről évre egyre több okos, jóképességű lány dönt műszaki pálya mellett. Szakportálunk a közelmúltban rendezte meg nagyszabású mérnökhallgatói csapatversenyét, ahol jópár lány is részt vett. Róluk készítettünk videót.

Hirdetés

Még manapság is él az a nézet miszerint, ha egy lány jó matematikából, menjen közgazdásznak. Rendszerint erre terelik a lányokat a tanárok és szülők egyaránt. Pozitív fejlemény, hogy az informatikushiányra válaszul egyre nagyobb arányban kerülnek lányok IT-területre. Idő kell, mire rögzül a köztudatban, hogy más műszaki területeken is érdemes kipróbálni magukat. A BME Villamosmérnöki és Informatikai Karán 7-ről 12 százalékra nőtt a lányok aránya, ez talán elsőre nem tűnik soknak, de nagy előrelépés.

Ilyen háttérrel főleg örömteli, hogy a szakportálunk által szervezett Techtogether Automotive Hungary csapatversenyen jó pár lány is részt vett. Erre a mérnökhallgatói versenyre olyan hallgatók kaptak tőlünk meghívást, akik szabadidejükben versenyautót építenek, amivel nemzetközi versenyeken állnak rajthoz.

Kattintson és a videó elindul!

– Még mindig csodálkoznak, ha megkérdezik tőlem, hogy milyen szakon vagyok, és nem gazdalkodásmenedzsmentet mondok, hanem járműmérnöki MSc-t – mondta el a videóban Horváth Hanna, az Arrabona Racing Team tagja. A videóban az is elhangzott, hogy rajong az aerodinamikáért, a repülőgépekért, a helikopterekért és a Forma 1-ért.

A miskolci ME-Kart csapat tagja, Forgács Zsófia a videóban úgy nyilatkozott, semmi hátrányát nem érzi a műszaki területen annak, hogy lány. Egyébként a miskolci fiatalok már ötödik alkalommal vesznek részt a Techtogether versenyen, több alkalommal dobogóra is állhattak.

Józsa Eszter, BME Formula Racing Team tagja azt emelte ki, rendkívül pozitív visszajelzéseket kapott a versenyhez kapcsolódó szervezési, koordinálási képességeit illetően a csapat többi tagjától.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink