Techtogether Conti-specifikus modell is lesz a Debreceni Egyetemen

Conti-specifikus modell is lesz a Debreceni Egyetemen

MTI | 2019.02.09 11:46

Conti-specifikus modell is lesz a Debreceni Egyetemen

A Debreceni Egyetem (DE) és a Continental Powertrain Hungary Kft. stratégiai együttműködési megállapodást kötött február 8-án.

Hirdetés

Szilvássy Zoltán, a DE rektora azt mondta, hosszas, személyes műhelymunka előzte meg a pénteken aláírt megállapodást, amelyben konkrétan rögzítették, hogy a két fél milyen partnerséget vár, és mit nyújt az együttműködés során.

Lukas Juránek, a Continental Powertrain Hungary Kft. ügyvezető igazgatója szerint "jól működik a két éve elkezdődött együttműködés", aminek egyik fontos eredménye, hogy a 2019-2020-as tanévtől "Continental-specifikus" oktatási modellre is jelentkezhetnek a hallgatók.

Ezt olvasta már? Egyetlen cikkben foglaltuk össze, mi történt 2018-ban a Continental magyarországi telephelyein.

Palkovics László közölte, jelentős források jutnak a debreceni műszaki képzés továbbfejlesztésére. Hozzátette: két éve kezdődött a debreceni mérnökképzés erősítésének folyamata, s az a céljuk, hogy "teljes portfóliójú mérnökképzés legyen Debrecenben és a műszaki egyetemmel versenyképes oktatási rendszer jöjjön létre".

Megerősítette azt a törekvésüket, hogy a felsőoktatást közelebb vigyék a munkaerőpiaci igényekhez, s ebben élenjár a Debreceni Egyetem. Azt, hogy a stratégia bevált, jelzi a Continental vállalattal kialakított együttműködés is – tette hozzá.

Nyitóképen: a Continental és az egyetem megállapodását Lukas Juranek ügyvezető igazgató és Szilvássy Zoltán rektor írták alá.

Kiemelt Partnereink