Techtogether Az összes járműves csapat felvonult a BME aulájában

Az összes járműves csapat felvonult a BME aulájában

autopro.hu/P.M. | 2016.11.04 14:30

Az összes járműves csapat felvonult a BME aulájában

Másodszor rendezték meg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen a versenycsapat konferenciát.

Hirdetés

A tavalyi hagyományteremtő esemény sikere után november 3-án, a intézmény központi épületének aulájában rendezték meg a programot, ahol az egyetem falain beül született innovatív megoldásokkal ismertették meg az érdeklődőket.

A nagy múltra visszatekintő, több nemzetközi siker birtokában lévő versenycsapatok mellett nemrégiben alakult, szárnyaikat bontogató teamek is képviselték magukat.

A paletta széles, különböző típusú járműveket állítottak ki: a kétkerekű erőgépektől kezdve üzemanyag-takarékos és alternatív hajtású prototípusautókon át a napelemmel hajtott hajóig bezáróan. A BME csapatai mellett más oktatási intézmények járművei is bemutatkoztak.

A rendezvény segíti a csapatok közötti együttműködés erősítését is, mivel az egyes projektekben résztvevő hallgatók betekintést nyerhettek egymás munkájába és szorosabb kapcsolatot alakíthatnak ki.

Löködönc Pneumobil Racing Team

Bemutatkozott a BME Formula Racing Team, a BME MotoStudent Team, a BMEMotion, a BME Solar Boat Team, a GSZK Shark Team, a Löködönc Pneumobil Racing Team, a Műszakik Pneumobil Team és a Paradicsom Csapat. A Konferencián más egyetemek is képviselték magukat. Ott volt a SZEngine, a DEMFK Team, a KefoMotorsport és a Aquarius SZTE Motorsport is.

A csapatok már készülnek a 2017-es versenyszezonra: tevékenységük fókuszában vagy a Forma1 előszobájának tartott Formula Student, a sűrített levegővel hajtott járművek versenye, a Pneumobil, vagy az energiahatékonyságot szem előtt tartó Shell Eco-marathon áll.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink