Techtogether Az FRT szerint így kell versenyt nyerni – videóval

Az FRT szerint így kell versenyt nyerni – videóval

Pardavi Mariann | 2016.12.12 12:30

Az FRT szerint így kell versenyt nyerni – videóval

Szakportálunk harmadik alkalommal rendezte meg a Techtogether Automotive Hungary mérnökhallgatói csapatversenyt, melyet harmadik alkalommal is a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Formula Student csapata, a BME FRT nyert meg. Sipos Gábor csapatkapitánnyal beszélgettünk a siker mögött álló munkáról és arról, mire fordítják a 600 ezer forintos pénzjutalmat.

Hirdetés

– A versenyen voltak szakmát érintő elméleti és gyakorlati feladatok, sőt, még a kommunikációs képességeteket is bizonyítani kellett. Minden évben a BME FRT csapata gyűjti be a legmagasabb pontszámot. Mi az oka annak, hogy rendszeresen ennyire jól szerepeltek?
– A szervezettség. A csapaton belül mindenki pontosan tudja, hogy mi a feladata és csak azzal foglalkozik. Így a saját területére tud fókuszálni 100 százalékosan, nem aprózza el az energiáját. Ezt a módszert követtük a versenyen is.

– Egy egyetemi csapat évente más felállásban dolgozik, hiszen a tagok befejezik a tanulmányaikat, helyükre újak, tapasztalatlanok érkeznek. Hogyan oldjátok meg a tudástranszfert?
– Alumni-bizottság áll mellettünk, a régi tagok szakértelmükkel tovább segítik a csapat tevékenységét. Az iparban dolgoznak, kapcsolataik, tudásuk nagy segítség számunkra. Jelenleg is generációváltás zajlik nálunk, öt-hat, kulcspozícióban lévő tag cserélődött le. A tagfelvételre nagy figyelmet fordítunk, idén az egyetemen működő Hallgatói Szolgáltatási Igazgatóság szakemberei is segítettek nekünk abban, hogy a lehető legjobban válasszuk ki a 18 új tagot. Szakmai szemmel nézték át a motivációs leveleket és önéletrajzokat, a tagfelvételnél személyesen is jelen voltak és elbeszélgettek a jelöltekkel.

– 2016 sikeres év volt számotokra: megnyertétek az E-Race-t Németországban, egyedüli magyarként indultatok a silverstone-i FS-futamon, hét díjjal tértetek haza a magyar FS versenyről, és ti érdemeltétek ki a Techtogethert Automotive Hungary első helyét is. Csapatkapitányként milyen elvek mentén irányítod a csapatot?
– Minden feladatot a közös cél ismeretében végzünk, annak rendelünk alá mindent. Év elején megbeszéljünk, milyen célok mentén haladunk az év további részében. Próbáljuk a legcélravezetőbb módszereket, megoldásokat megtalálni, nyíltan kommunikálni egymással. A csapat érdekeit szem előtt tartva kell mindenkinek működni, dolgozni, alázattal hozzáállni a munkához. A csoportvezetők kijelölése is nagy felelősséggel jár, és alapvetően határozza meg a team munkáját. Úgy működünk akár egy cég, ez azt is jelenti, hogy a tagok kvázi munkaköri leírást kapnak, melyben világosan megnevezzük a feladatokat, kötelességeket.

– Mi a 2017-es közös cél?
– Az elsődleges az, hogy versenyt nyerjünk a következő FS-szezonban. Emellett pedig kiemelt figyelmet fordítunk az utánpótlás kinevelésére is.

– A Techtogethert azzal a céllal indítottuk el, hogy ismerkedési lehetőséget adjunk az ipar és az oktatás szereplőinek. Értékes kapcsolatok születtek?
– Igen, előzetesen több céget is kinéztünk, akikkel szerettünk volna kapcsolatba kerülni, több vállalattal is elindultak az egyeztetések.

– Milyen cégek támogatására van szükségetek?
– Nem tudok olyan autóipari vállalkozást mondani, aminek a segítsége ne jönne jól. Forgácsolás, 3D nyomtatás, áramkör gyártás és anyagi támogatás – csak pár példát említve.

– A Techtogether verseny első helyezéséért 500 ezer forint járt, plusz az S&T a feladatának helyes megoldásáért további 100 ezer forintot ajánlott fel számotokra. Mire használjátok fel a pénzjutalmat?
– Sok kisebb alkatrészt, alapanyagot vásárolunk, ami nem tűnik drágának, de sok kicsi költség összeadódik. A szezon korai szakaszában érkező segítség kiemelt jelentőséggel bír, ilyenkor mindig nehezebb elindítani a projekteket, általában várni kell a szerződések megkötéséig, hogy meg tudjanak indulni a támogatások és a beszerzések. Például az épülő szénszálas termékeinkhez rendeltünk egy újfajta gyantát, hogy ki tudjuk próbálni, össze tudjuk vetni a korábban használattal – tehát minden pénzt a 2017-es jármű fejlesztéseibe fektetünk.

Kiemelt Partnereink