Techtogether Az Arrabona Racing Team nyerte a Techtogether versenyt

Az Arrabona Racing Team nyerte a Techtogether versenyt

Kuthi Áron/Beck András | 2019.10.18 16:45

Az Arrabona Racing Team nyerte a Techtogether versenyt

A győri Arrabona Racing Team nyerte az első helyet és az azzal járó 500 ezer forintos jutalmat az október 16-tól 18-ig az Automotive Hungary kiállításon megrendezett, 16 csapat és csaknem négyszáz versenyző részvételével megtartott Techtogether mérnöki csapatversenyen. Az ezüstérmesek a Szombathelyi Gépészek lettek, ők 300 ezer forintot vihettek haza. A bronzérmet a BME Motorsport kapta, ehhez 200 ezer forint járt. A Szombathelyi Gépészek nem kevesebb, mint nyolc különdíjjal térhetnek haza.

Hirdetés

A vállalati kommunikációs díjat, amelyet a hallgatók szavazatai alapján ítéltek oda, a Varinex Informatikai Zrt. nyerte. Falk György stratégiai igazgató elmondta, hogy tavalyhoz képest a hallgatók nagyobb tisztelettel és alázattal közelítették meg a 3D nyomtatás témáját.

A Techtogether versenyen részt vevő cégek különdíjakat is átadtak. A BPW Hungária által felajánlott 100 ezer forintos különdíjat a Szombathelyi Gépészek nyerték. A Continental különdíja is a Szombathelyi Gépészekhez került. A Hepenix Műszaki Szolgáltató Kft. 100 ezer forintos különdíját a miskolci ME-Kart csapat kapta. A Knorr Bremse Fékrendszerek Kft. 200 ezer forintos különdíját a Szombathelyi Gépészek kapták.

A Kvalix Automatika Kft. különdíját a SZEngine csapatának adták át. A Magyarmet Finomöntöde Kft. 100 ezer forintos különdíját az előzetesen kiosztott feladat megoldásáért a Szombathelyi Gépészek nyerték el. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary különversenyt tartott, amelyen harmadik a ME-Kart, második az Arrabona Racing Team, első pedig a Formula Racing Miskolc lett.

Az MTA Energiatudományi Kutatóközpont különdíja elsősorban a tudományos innovatív megoldásokat és a problémát feltáró összegzéseket ismerte el. Itt a Formula Racing Miskolc nyert a Szombathelyi Gépészek, és az Airrari-Steco előtt. A különdíj egy tanulmányi kirándulás, a 15 fős csapatot a budapesti kutatóreaktorhoz, a Budapesti Neutron Centrumba várják egy egyeztetett időpontban.

A Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft. különdíját egy súlycsökkentési feladatért - amelyben egy autó vagy hajó tömegét kellett csökkenteni - az Arrabona Racing Team nyerte. Egy győri szakmai élménynapot biztosítanak a nyertesnek.

A Rhode & Schwarz Szolgáltató Hungaria Kft. különdíja olyan termékeket rejtett, amelyek kapcsolódnak a céghez. A győztest sorsolással választották ki, mert több résztvevő is rendkívül magas színvonalon oldotta meg a feladatokat, a különdíjat a SZEnergy Team kapta.

Az S&T Consulting Hungary Kft. különdíja szintén nagyon éles versenyben dőlt el, a 100 ezer forintos elismerést a Formula Racing Miskolc Team érdemelte ki.

A Schaeffler Savaria Kft. különdíja is 100 ezer forint volt, ezt egy termék összeszereléséért ítélték oda. A legjobb minőségben és leggyorsabban összeszerelő csapat a Szombathelyi Gépészek voltak.

Tímár Krisztina trénertanácsadó a Tequa International Kft. különdíjait adta át. A KEFO Motorsport két tagja mellett a Szombathelyi Gépészek csapatából Sebestyén László, a Pannon Rája Solar Boat Team részéről Verovics Milán, a ME-Karttól pedig Forgács Zsófi kapta. A díjazott csapat egy napos tanfolyami képzést és egy-egy tálca sört nyert. Itt az első a ME-Kart, a második az Arrabona Racing Team, a harmadik pedig a Szombathelyi Gépész lett.

A thyssenkrupp Hungary 100 ezer forintos különdíját a Szombathelyi Gépészek kapták. A Varinex Informatikai Kft. szintén 100 ezer forintos 3D nyomtatási szolgáltatási különdíját pedig a BME Motorsport nyerte.

Kiemelkedő mezőny

Takács Jánost, a zsűri elnökét is megkérdeztük, hogyan értékeli a csapatok szereplését három napon keresztül. „Nagy létszámú csapatokkal zajlott az idei Techtogether, többségük jól felkészült a versenyre. Nehezebb feladatokat oldottak meg, mint korábban, jobb eredménnyel zártak, tehát elmondható, hogy a csapatok teljesítménye, tudása javult, fejlődött" - foglalta össze az elnök.

A Gépipari Tudományos Egyesület elnöki tisztét betöltő egyetemi oktató azt is elmondta, hogy a csapatok hasznos többlettudásra tettek szert a vállalatok által kiadott feladatok megoldása során. A második és a harmadik napon megtartott másfél perces, túl rövidnek bizonyult pitching gyakorlatát ugyan át kell gondolni, de elmondható, hogy ennek ellenére is a szóbeli szereplések nagyon kreatív módon sikerültek.

Kiemelt Partnereink