Techtogether A szponzoraiknál kaptak állást a kecskeméti járműépítők

A szponzoraiknál kaptak állást a kecskeméti járműépítők

autopro.hu/P.M. | 2016.10.12 12:30

A szponzoraiknál kaptak állást a kecskeméti járműépítők

Widner Attila, a Kefo Motorsport csapatkapitánya elmondta, a régi tagok már a diploma megszerzése előtt biztos állással rendelkeztek.

Hirdetés

– Idén mind a két magyarországi Formula Student versenyen ott voltunk. A gépátvételek és az előzetes tesztek szinte zökkenőmentesen zajlottak. Idén teljesen átalakult a csapat, ám ennek ellenére a céljainkat sikerült teljesíteni – fogalmazott Widner Attila, a Kefo Motorsport csapatkapitánya. – Elsődleges szempont az volt, hogy összetartó csapatot alkossunk és minden versenyszámot be tudjunk fejezni egy középmezőnybe illő eredménnyel. Sajnos műszaki hibák miatt az endurancet nem tudtuk teljesíteni egyik versenyen sem, viszont a többi számban helyt tudtunk állni. Arra vagyunk a legbüszkébbek, hogy egy olyan csapat sziklaszilárd alapjait tudtuk lefektetni, ami a közeljövőben nagy eséllyel küzdhet majd meg Európa nagyobb csapataival.

A versenyszezonnak vége, így a kecskeméti Pallasz Athéné Egyetem hallgatói jelenleg új tagok toborzásával, a műhely és az iroda fejlesztésével, szponzorkereséssel és az éves támogatói nap valamint a fundrive eseményük koordinálásával foglalkoznak. Ez utóbbin a támogatóiknak számolnak be az elmúlt évről és a vállalkozó szelleműek ki is próbálhatják az általuk épített együléses versenyautót.

– Legfőbb prioritást élvező feladatunk most egy teljesen új autó tervezése az alapoktól kezdve, aminek kezdeti lépései javában zajlanak. Legfontosabb szempontunk idén, hogy az autó hónapokkal az első verseny előtt elkészüljön így az alkatrészgyártás gyorsítása elsődleges szempont. Ezt belső kommunikációnk és menedzsmentünk fejlesztésével érhetjük majd el. Emellett olyan cégek támogatását keressük, akik az alkatrészek legyártásában tudják segíteni csapatunkat. Fontos, hogy kellően letesztelt autóval álljunk rajthoz, így biztosítható a siker. olyan cégekkel szeretnénk felvenni a kapcsolatot, ahol az autó tervezése során felmerült kérdésekben tudnak segíteni nekünk. Idén a motor szívó és kipufogó rendszerét optimalizáljuk. Ehhez rengeteg szenzorra van szükségünk. Ilyen téren is keressük a támogatókat. A tavalyi szezon egyik nagy tapasztalata volt számunkra az is, hogy pilótáink gyakorlottságának igen nagy szerepe van a dinamikus versenyszámok végkimenetelében. Ez is vezetett ahhoz a döntésünkhöz, hogy a 2016-os autót mindaddig heti szintű használatban tartjuk, míg az új autó tesztelhető formáját el nem éri. Meg is kerestük régebbi csapattagjainkat, akik nagy rutinnal rendelkeznek, hogy legyenek pilótáink segítségére.

A régi tagok már a diploma megszerzése előtt biztos állással rendelkeztek, szinte mindegyikük valamilyen támogató vagy velük szorosan együttműködő cégnél talált munkát.

– Knorr-Bremse, Knott Autóflex, Fémalk, Bosal. Ezen nagyobb vállalatoknál mind van vagy volt végzett csapattagunk és ez egyértelműen annak köszönhető, hogy az itteni, több versenyszezont látott hallgatók tényleg elhivatottak a tanult szakmájuk iránt. Ez az elhivatottság és kiemelkedő szorgalom a cégeknek is szembetűnő, hisz nekik legfőbb érdekük, hogy olyan mérnököket alkalmazzanak, akik ugyanazon szemlélet alapján, sikerorientáltan dolgoznak majd, nem csak a fizetés hajtja őket.

A Techtogether Automotive Hungary versenyen a kecskemétiek a csapat sokszínűsége miatt mind járműmérnöki, gépész- mérnöki és informatikai szakirányon lévő hallgatók is egyaránt erősítik majd a csapatot. Szeretnék bővíteni a létszámot műszaki menedzser, illetve gazdasági szakos hallgatókkal, akik a statikus versenyszámokban, illetve a marketing, szponzorkeresés terén kamatoztathatják tudásukat.

Kiemelt Partnereink