Techtogether A szegedi egyetemisták ismerik a legjobban a negyedik ipari forradalom technológiáit

A szegedi egyetemisták ismerik a legjobban a negyedik ipari forradalom technológiáit

Szabó Fanni | 2018.05.20 06:03

A szegedi egyetemisták ismerik a legjobban a negyedik ipari forradalom technológiáit

Az Ipar 4.0 volt a kiemelt témája a Techtogether GTE Ipar napjai versenynek, melyet – ahogy az az elnevezésből is sejthető – az Ipar Napjai kiállítás keretein belül rendezett meg közösen a Gépipari Tudományos Egyesülettel szakportálunk. A mérnökhallgatói versenyre idén rekordszámú nevezés érkezett.

Hirdetés

Tizenöt csapat jelentkezett az ország számos műszaki egyeteméről. A megnyitó után Falk György, a Varinex Zrt. elnök-vezérigazgatója és Tóth József, a Hepenix Kft. üzletfejlesztési igazgatója tartott előadást a 3D nyomtatás technológiájáról, érdekességeiről és a negyedik ipari forradalomról.

A csapatok ezután rotációban az MTA SZTAKI, a Varinex Zrt., a Hepenix Kft. és a Ge-Co Kft. standjait látogatták meg, ahol különböző feladatokat kaptak.

Ezzel egy időben helyszíni prezentációkat mutattak be a zsűrinek arról, hogy miként vélekednek a negyedik ipari forradalom kihívásairól. A műszaki kvíz, a helyszíni prezentációk és a helyszínen megoldandó feladatok is az Ipar 4.0 kérdéseire és az Ipar napjain kiállító vállalatok ismeretére épültek. A csapatokat egy háromtagú zsűri értékelte, dr. Takács János egyetemi tanár, a GTE elnöke, dr. Lázár-Fülep Tímea egyetemi adjunktus, a GTE elnökségi tagja és Sári Zoltán közlekedésmérnök, műszaki tanár.

Délután már mindenki izgatottan várta az eredményhirdetést, az összetett versenyen a legjobb három csapat kapott elismerést, a vállalatok pedig azokat a csapatokat is díjazták, melyek megtalálták a legjobb megoldást a tőlük kapott feladatokra.

Az összetett versenyen harmadik helyen végzett a Szombathelyi Gépész csapat, második lett a BME Formula Racing Team és a dobogó legfelső fokára idén a Szegedi Tudomány Egyetem Airrari csapata állhatott.

SZTE Airrari csapat

Az MTA SZTAKI különdíját a KEFO Motorsport 1-es csapata vehette át Papp Krisztiántól, a Techtogether versenyt is támogató Fath Components Kft. kereskedelmi vezetőjétől. A Hepenix Kft. díját az SZTE Airrari csapata nyerte, a Varinex Zrt. feladatára pedig az ME Kart találta meg a legjobb megoldást. A kvíz abszolút nyertese a Kefo Motorsport 2-es csapata lett. Szoros volt a mezőny, éppen ezért idén először a verseny történetében különdíjat is kiosztottak. Tóth József, a Hepenix Kft. üzletfejlesztési igazgatója adta át a jutalmat a Flexair One csapatnak.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink