Techtogether A legjobbak között a Szenergy team két tagja

A legjobbak között a Szenergy team két tagja

Pardavi Mariann | 2017.10.12 08:31

A legjobbak között a Szenergy team két tagja

Átadták a Sedes Sapientiae ösztöndíjakat Kapuváron október 7-én.

Hirdetés

A győri Széchenyi István Egyetem kampuszán tevékenykedő csapat, a Szenergy Team két tagja második alkalommal pályázott és második alkalommal nyerte el Kapuvár önkormányzatának díját. Pusztai Zoltán gépészmérnök hallgatónak és Ézsöl Krisztián gazdálkodási és menedzsment szakos hallgatónak a Kapuvár kiváló diákjai díjat kiemelkedő tanulmányi eredményük miatt, illetve a szakmai és közéletben végzett tevékenységük alapján ítélte meg a város.

Nagy öröm számomra, hogy ilyen szép számban ad tehetséges fiatalokat az országnak Kapuvár. Gratulálok a kitüntetetteknek és szüleiknek is. Biztos hallani fogunk még a fiatalok sikereiről, eredményeikről méltatta a kitüntetetteket Hámori György polgármester.

A két díjazott: Pusztai Zoltán és Ézsöl Krisztián

A két kapuvári fiatal a Szenergy Team tagjaként olyan energiahatékony járművet tervez, fejleszt és épít, amivel a nemzetközi Shell Eco-marathonon vesznek részt. A verseny célja, hogy a lehető legkevesebb energia felhasználásával a legnagyobb távolságot tegyék meg. Idén Londonban zajlott a megmérettetés, ahonnan a legsikersebb magyar csapatként tértek haza, és nemzetközi szinten is kiváló eredményt értek el.

– Csak egy hajszálon múlt, hogy nem állhattunk fel idén is a dobogóra. Ez is azt mutatja, hogy a régóta tervezett fejlesztéseket ideje megvalósítanunk, hogy még jobb teljesítményt tudjunk elérni, és hogy fel tudjuk venni a versenyt a többiekkel. Ennek ellenére elégedettek vagyunk a végső eredménnyel, mert kihoztuk magunkból, amit lehetett, és a csapatmunka kiváló volt idén is – mondta el korábbban portálunknak Pusztai Zoltán csapatvezető.

A Szenergy Team is részt vesz a szakportálunk által szervezett mérnökhallgatói csapatversenyen, a Techtegether Automotive Hungaryn. Azok a cégvezetők, akik fejlesztéseik megvalósításához fiatal szakembereket keresnek, látogassanak el a Hungexpóra október 18-20. között és győződjenek meg személyesen a fiatalok szakmai rátermettségéről. Díjmentes belépőt a kiállítás honlapján igényelhet.

Idén ráadásul sokat szigorítottak a szervezők a verenyszabályokon, ennek révén számos változtatást kellett végrehajtani a járművön. Szigorúbb feltételeknek kell megfelelnie az autó fékrendszerének, ezért a komplett 2016-os felfüggesztést át kell alakítaniuk. Az átalakítás során egyedi féktárcsát, egyedi tengelycsonkállványt, speciális karboncsövet és egyebek mellett rugózott felfüggesztést is kapott az autó.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink