Techtogether A Techtogetherön mindenki nyer

A Techtogetherön mindenki nyer

autopro.hu/P.M. | 2016.10.19 12:30

A Techtogetherön mindenki nyer

Ezzel a mondattal nyitotta meg Szammer István, a mérnökhallgatói csapatversenyt szervező autopro.hu ügyvezető igazgatója a háromnapos rendezvényt.

Hirdetés

Három évvel ezelőtt azért hoztuk létre ezt a versenyt, mert tudtuk, a cégeknek nagy szüksége van munkaerőre, tehetséges mérnökökre mondta el Szammer István a Techtogether Automotive Hungary megnyitóján, az Automotive Hungary járműipari kiállítással egy időben és helyen. Ugyan mérnökhallgatói csapatversenynek hívjuk a programot, de ezen mindenki nyer: a cégek értékes munkaerőt, a hallgatók pedig gyakorlati helyet, karriert, fejlesztéseikhez pedig szponzorokat.

A versenyre ugyanis a szervezők olyan hallgatókat hívtak meg, akik tagjai valamilyen hallgatói csapatnak. Így a cégek képviselői olyan hallgatókkal találkozhatnak, akiknek nemcsak az elméleti, hanem a gyakorlati tudása is gazdag. Vannak, akik a Formula Student versenysorozaton jeleskednek, mások az önvezető járművek tervezésében és építésében szereztek ismereteket, megint mások pedig a sűrített levegős hajtásban élik meg szenvedélyüket.

A Techtogether Automotive Hungary zsűrielnöke, dr. Takács János, a Gépipari Tudományos Egyesület elnöke beszédében azzal fűzte tovább Szammer István gondolatait, hogy ugyan valóban mindenki győz, de a sikerért tenni kell.

A zsűritagként járul a rendezvény színvonalához, dr. Voith András, a Gépipari Tudományos Egyesület Gépjármű Szakosztályának elnöke, dr. Lakatos István, a győri Széchenyi István Egyetem Közúti és Vasúti Járművek Tanszékének vezetője és dr. Lukács Pál, a kecskeméti Pallasz Athéné Egyetem Járműtechnológia Tanszékének vezetője.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink