Techtogether A BME hallgatója nyerte ismét az S&T tervezői versenyét

A BME hallgatója nyerte ismét az S&T tervezői versenyét

autopro.hu | 2015.06.08 15:32

A BME hallgatója nyerte ismét az S&T tervezői versenyét

Már tradíció, hogy az S&T Creo tervezői versenyt hirdet egyetemisták számára, melyet minden évben nagy érdeklődés övez. A hallgatók különféle témákat dolgoztak fel, ám mégis a járműipari vonatkozású termékek voltak a legnépszerűbbek. Olyan hallgató is beküldte a munkáját, aki menedzser szakirányon tanul és önszorgalomból sajátította el a Creo használatát. A versenysorozat eddigi történetében még nem fordult elő, hogy egy hallgató kétszer is diadalmaskodjon. Idén erre is sor került.

Hirdetés

A versenyzőknek először egy Creóval készült pályaművet kellett beküldeniük. A pályaművek három szinten gyűjtöttek pontokat: Facebook közösségi szavazással, zártkörű szakmai szavazással, bevonva a magyar ipar és oktatás szereplőit, valamint az S&T szakértőitől. A13 legtöbb pontot szerzett pályázó részt vehetett a fej-fej melletti tervezési küzdelemben. A három órás versenyen a hallgatóknak szerteágazó ismeretekről – komplex modellezés, lemeztervezés, rajzkészítés, végeselem, import modellek szerkesztése, fotorender – kellett tanúbizonyságot adniuk. Az idei versenyfeladat kemény diónak bizonyult: széthúzta a mezőnyt.

Nyírő Ferenc, az S&T ügyvezetője adta át Bartalus Dávidnak a díjat

A versenyt követően arról számoltak be a döntősök, hogy a feladatok megoldásához helyenként egészen komoly trükköket is ismerni kellett, azonban a verseny mindenképpen tanulságosnak bizonyult számukra.

A küzdelem végén a tavalyi egyik győztes ismét a képzeletbeli dobogó legfelső fokára állhatott: a címvédő Bartalus Dávid lett, a BME járműépítő csapatának tagja.

Kiemelt Partnereink