TechTogether

Ilyen volt a Techtogether Mérnökverseny (Galériával!)

Szakportálunk harmadik alkalommal rendezte meg a Techtogether Automotive Hungary mérnökhallgatói csapatversenyt, amelyet idén a BME FRT nyert. De most beszéljenek a képek: ilyen volt idén a Techtogether Mérnökverseny.

Szerző: Wurmbrandt András | 2016.10.24. 14:29

Gara Zsófia: nagyon jó alapokat biztosított a duális képzés

Négy fiatal diplomás szakemberrel kötött munkaszerződést tavasszal a MercedesBenz Gyár. A 24 esztendős Gara Zsófia elmondta: jó döntést hozott, amikor a műszaki pályát választotta. A vállalat energiaellátási és üzemeltetési területén dolgozó szakemberével induló karrierjéről beszélgettünk.

Szerző: autopro.hu | 2016.10.24. 06:30

Talmácsi Gábor: A motoron flow állapot van

Versenyezni egy érdekes állapot, amiből visszatérve a való világba, egy kicsit távolinak tűnik minden, és innen nézve néha túl bátornak vagy bevállalósnak látszik az, amit a pályán csináltam- mondta Talmácsi Gábor gyorsaságimotor-versenyző, a MotoGP 125 cm³-es kategóriájának világbajnoka portálunknak, miután fiataloknak tartott előadást.

Szerző: Wurmbrandt András | 2016.10.21. 14:30

Már dolgoznának a gödöllői járműépítők

A Szent István Egyetemen két hallgatói csapat olvadt össze a Techtogether Automotive Hungaryre, így lesznek a teamben olyanok, akik az energiahatékonyságban jártasak és olyanok is, akik az automatizálásban.

Szerző: autopro.hu/P.M. | 2016.10.20. 10:30

A Techtogetherön mindenki nyer

Ezzel a mondattal nyitotta meg Szammer István, a mérnökhallgatói csapatversenyt szervező autopro.hu ügyvezető igazgatója a háromnapos rendezvényt.

Szerző: autopro.hu/P.M. | 2016.10.19. 12:30

Egyszerű, megbízható, hatékony – ilyen egy jó pneumobil

Célkitűzéseink között szerepelt, hogy az előző években az egyetemünk színeiben versenyző csapatoknál jobb helyezéssel térhessünk haza - kezdte Neuhold Ádám, a SzakembAirek nevet viselő pneumobil csapat kapitánya.

Szerző: autopro.hu/P.M. | 2016.10.19. 10:30

Az automatizált vezetésben a legjobbak a miskolci hallgatók

Véget ért a Go-Kart, Go-Bosch! verseny: a résztvevőknek egy teljesen önjáró gokartot kellett építeniük, évről évre fejlesztve járművüket. Megkérdeztük a miskolci Me-Kartot, hogyan teljesítettek.

Szerző: autopro.hu/P.M. | 2016.10.17. 14:26

Szerencse kell ahhoz, hogy K+F-fel foglalkozhasson egy mérnök

Vági Ferenc csapatmenedzser nemcsak a veszprémi Pannon Egyetemen működő csapatok elmúlt egy évét foglalta össze, de kifejtette azt is, hogy szerintem milyen lehetőségei vannak egy mérnöknek hazánkban.

Szerző: autopro.hu/P.M. | 2016.10.17. 12:25

Alternatív meghajtásban erősek az Óbudai Egyetem hallgatói

A team környezettudatosan tervezi és építi autóját: az anyagválasztástól kezdve a megépítésen át, egészen a jármű életciklusának végéig arra törekednek, hogy a lehető legkevesebb energiát fogyasszák el.

Szerző: autopro.hu/P.M. | 2016.10.14. 12:30

Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink