Szolgáltatók Újabb szakmai nappal vár a VFP Systems

Újabb szakmai nappal vár a VFP Systems

autopro.hu | 2020.05.20 10:49

Újabb szakmai nappal vár a VFP Systems

Fotó: Pixabay

A VFP Systems következő szakmai napját webinárium formájában tartják meg május 27-én. Egy saját fejlesztésű, működő Smart Mini Factory-val készül a vállalat, melynek segítségével bemutatják, hogy a ma elérhető intelligens technológiákkal milyen könnyen lehet egy Ipar 4.0-ás rendszert létrehozni. A teljes ökoszisztéma után az egyes rendszerelemek és azok alkalmazási lehetőségeit is részletezik. Sőt, a résztvevők betekintést nyerhetnek, hogy a SUEZ mit gondol az Ipar 4.0-ról és hogy képzelik el a jövő gyárát.

Hirdetés

A VFP Systems elmúlt félévben megrendezett szakmai napjain kiemelkedő termelő, gyártó vállalatok képviselői, rendszerépítők, ipari és egyetemi szakemberek vettek részt és osztották meg tapasztalataikat. A soron következő webináriumra díjmentesen regisztrálhatnak az alábbi linken és vehetnek részt az előadáson az érdeklődők, illetve tölthetik le azt a későbbiekben.

Az elmúlt időszakban rengeteg hasznos webináriumot szerveztek, melyek az egyes rendszerelemek, megoldások alkalmazásának előnyeit mutatták be. A VFP Systems most egy komplett ökoszisztéma bevezetést mutat be.

A kobotok nagy segítséget nyújtanak

Dobner András a VFP Systems intralogisztikai üzletág vezetője előadásában a Visual Components szimulációs szoftvert és az általuk valóságban is felépített és működő Smart Mini Factory-t mutatja be. Szemléltetni fogja, hogy a ma elérhető intelligens technológiákat alkalmazó termékekkel - mint a MiR Mobil robot vagy a UR kollaboratív robotkar - milyen könnyen lehet olyan gyártósort létrehozni, ami teljesen automata, önálló moduláris egységekből épül fel és a részegységek egymással intelligens módon kommunikálnak.

Az esemény egyik főszereplői a Universal Robots kollaboratív robotjai lesznek.

„Meggyőződésünk, hogy kellő integrációval, a megfelelő feladatra a Universal Robots kollaboratív robotjai jó lehetőséget kínálnak, hogy a gyártó vállalatok mérettől és szinte iparágtól függetlenül megoldják a munkaerővel kapcsolatos kihívásokat, kiváltsák a repetitív folyamatokat, növeljék termelékenységüket és csökkentsék a gyártás minőségéből fakadó problémák számát. Jellemzőikből adódóan költséghatékony, skálázható, rugalmas és biztonságos automatizációs megoldást nyújtanak az említett kihívások lekezeléséhez, egyszerű programozhatóság, magasfokú és gyors integrálhatóság mellett - mondta Véninger Péter a VFP Systems Kft. üzletfejlesztési menedzsere.

Számos előadással várnak

Enyedi Márta a Universal Robots magyarországi kereskedelmi vezetője, valamint Marsi Béla műszaki támogató mérnök előadásában többek közt az alábbi témaköröket érinti:

  • Automatizálási igény merül fel! Miért robottal oldjam meg?
  • Miért kobot a robottal szemben?
  • Mivel érdemes kezdeni?
  • Miért a UR?
  • Mit jelent a UR+ ökoszisztéma?
  • Milyen pénzügyi szolgáltatásokat, lizing típusokat tudok igénybe venni?

Az ökoszisztémának fontos eleme az automatizált logisztika. Az anyagmozgatás terén számos lehetőség van a folyamatok optimalizálására. Az egyre terjedő AMR technológia biztonságos, rugalmas és hatékony alternatívája és kiegészítője lehet más belső logisztikai megoldásoknak, mint például az AGV-k, targoncák, kézi anyagmozgatás és szállítószalagok.

A VFP Systems 2020 januárjától a piacvezető AMR gyártó MiR magyarországi disztribúciós és integrációs partnere.

A MiR együttműködő és autonóm mobil robotjai mind teherbírásban mind alkalmazhatóságban megoldások széles skáláját kínálják, melyeket úgy terveztek, hogy az emberekkel együtt dolgozzanak és levegyék a vállukról a fizikailag megterhelő munkával járó terhet, akik így az értékesebb feladatokra koncentrálhatnak.

Dobner András, a VFP systems intralogisztikai vezetőjének előadása során részletezett témakörök:

  • Mit jelent az AMR?
  • Miért nagy dolog a belső logisztikában az AMR-ek terjedése?
  • Az AMR technológia már egy évtizede létezik. Miért csak az elmúlt években növekedett meg rá az igény?
  • Milyen feladatok elvégzésére alkalmas a MiR?
  • Biztonságos a MiR? Hogy fogadják a munkatársak, ha bekerül egy MiR a közvetlen közelükbe?

Zwickl János, a SUEZ Water Technologies and Solution Hungary Kft. munkatársa megosztja tapasztalatait:

  • Ipar 4.0 a SUEZ-nél
  • Az AMR technológia és a MiR kiválasztásának okai
  • MiR integrációs tapasztalatok
  • MiR felhasználói eredmények

A webinárium végén lesz lehetőség arra, hogy a résztvevők kikérjék a VFP Systems szakértőinek véleményét, kérdéseket tegyenek fel.

További részletek és a regisztrációs felület a VFP Systems weboldalán érhetők el.

Készséggel állunk rendelkezésére, megnövelt raktárkészletünkkel!

Vállalatunk működése zavartalan a jelenlegi ismert egészségügyi körülmények közepette is. Megnövelt gépéíptő alumínium profil és kötőelem raktárkészletünk mellett mindent megteszünk, hogy partnereinket a lehető legmagasabb színvonalon szolgálhassuk ki. Az elmúlt hónapokban cégünk különféle intézkedéseket vezetett be ügyfeleink, beszállítóink, munkatársaink egészségének megóvása érdekében, illetve vállalatunk biztonságos működéséért. A VFP System Kft. mindenféle izgalomkeltés nélkül, fegyelmezetten és megfontoltan hozza meg ezen intézkedéseit. Csak így tudjuk a megfertőződés és a tovább fertőzés kockázatát minimálisra csökkenteni. Annak ellenére, hogy a helyszíni látogatásokat lehetőség szerint még mellőzzük, természetesen biztosítjuk, hogy még ilyen kivételes időszakban is kapcsolatba léphessen a VFP Systems munkatársaival.

Az Ön személyes kapcsolattartója bármelyik kommunikációs csatornán szívesen veszi hívását. Könnyedén elérhet bennünket telefonon, emailen, facetime-on vagy videókonferencia híváson keresztül, a Microsoft Teams használatával.

Kiemelt Partnereink