Szolgáltatók Újabb japán autóipari beruházások jöhetnek Magyarországra

Újabb japán autóipari beruházások jöhetnek Magyarországra

MTI | 2017.02.14 12:31

Újabb japán autóipari beruházások jöhetnek Magyarországra

A németek után a japán autógyártók jelentik a magyarországi autóipar második legfontosabb tartópillérét - mutatott rá a külgazdasági és külügyminiszter miután tárgyalásokat folytatott a távol-keleti szigetországban.

Hirdetés

A tárcavezető megbeszélést folytatott továbbá a JAPIA (Japan Auto Parts Industries) képviselőivel, Szuzuki Tosihiróval, a Suzuki elnök-vezérigazgatójával, valamint a Toyota és a Bridgestone vállalatok képviselőivel.

A japán vállalatok folyamatosan bővítik magyarországi jelenlétüket és egyértelműen úgy tekintenek Magyarországra, mint európai tevékenységük egyik központjára - hangsúlyozta Szijjártó Péter.

Elmondta, tárgyalásai nyomán is újabb beruházások fognak Magyarországra érkezni, az ezekről szóló végleges döntéseket későbbi időpontban, az érintett vállalatokkal egyeztetve jelentik majd be.

Kiemeltem autóipari tárgyalópartnerei pozitív visszajelzést adtak a magyarországi adóintézkedésekről, amelyekkel Magyarország az EU legversenyképesebb beruházási környezetével rendelkező országává vált. Kedvezően értékelték a mobilitási kedvezményekre és a magyar oktatási rendszer átalakítására vonatkozó kormányzati intézkedéseket is.

Stratégiai partnerségről állapodtak meg az autóipari, infokommunikációs és elektronikai alkatrészeket gyártó Sumitomo Electric vállalattal.

A látogatás keretében úgynevezett Working Holiday Scheme megállapodást írtak alá a turisztikai vagy tanulmányi céllal egy évnél nem hosszabb ideig Japánban tartózkodó, 18-30 év közötti magyar állampolgárok munkavállalása feltételeinek könnyítéséről. Ezek a munkavállalók az ott szerzett tapasztalatokat később magyarországi munkavégzésük során kamatoztathatják - hangsúlyozta a miniszter.

Kiemelt Partnereink