Szolgáltatók Új lendületet vesznek a magyar járműgyártók

Új lendületet vesznek a magyar járműgyártók

Gégény István | 2016.05.17 09:48

Új lendületet vesznek a magyar járműgyártók

Tisztújító közgyűlést tartott a MAGE, a szervezet öt munkacsoportban dolgozik az iparág hazai kihívásainak sikeres leküzdésén.

Hirdetés

A tavasz a legtöbb szervezet életében az eredmények számbavételének, egyben az előretekintésnek is az ideje. Így van ez a Magyar Gépjárműipari Egyesület esetében is, ahol ráadásul több elnökségi tag pótlására is sor került a legutóbbi közgyűlésen. Lepsényi István kormányzati megbízatása miatt mondott le pozíciójáról, a Mercedes-Benz, a Magyra Suzuki és az Opel Szentgotthárd vezető képviselője pedig külföldre távozása miatt búcsúzott el a szervezettől. A MAGE négy új tagja a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. képviseletében Bíró Attila, az Opel Southeast Europe Llc. részéről Erhardt Péter, a Magyar Suzuki Zrt. új vezetőjeként Naoyuki Takeuchi, míg a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. küldöttje Kovács Tamás lett.

Kilián Csaba ügyvezető főtitkár szakportálunknak elmondta, az elnökség elfogadta a 2015-ös pénzügyi beszámolót, valamint a 2016-os gazdálkodási tervet is. A szervezet tevékenységének fókuszában a korábban meghatározott stratégiai célok megvalósítása áll, amelyekhez öt munkacsoportot hoztak létre. A munkaerő mobilitásával foglalkozó szakértők részletes javaslatcsomagot dolgoztak ki, amelynek néhány eleme a vonatkozó törvényjavaslatba is bekerült. Magáért beszél az oktatás/szakképzés és a kutatás-fejlesztés, innováció munkacsoportok elnevezése, a beszállítófejlesztés terén pedig egyedi képzéseket indított a MAGE a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) közreműködésével. Az ötödik, benchmarking szekció feladat a jó gyakorlatok felmutatása, a munkacsoport tevékenységéről Stasztny Péter nyilatkozott munkatársunknak.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink