Szolgáltatók Új gyártócsarnokkal bővítette acélszerkezet-gyárát a KÉSZ Ipari Gyártó Kft. Kecskeméten

Új gyártócsarnokkal bővítette acélszerkezet-gyárát a KÉSZ Ipari Gyártó Kft. Kecskeméten

MTI | 2017.08.30 12:28

Új gyártócsarnokkal bővítette acélszerkezet-gyárát a KÉSZ Ipari Gyártó Kft. Kecskeméten

Új hegesztő-gyártócsarnokkal bővítette acélszerkezet-gyárát a KÉSZ Ipari Gyártó Kft. Kecskeméten. A cég gyártotta például a Hankook gumigyár előregyártott vasbetonépületeinek másodlagos acélszerkezeteit.

Hirdetés

Az 1,17 milliárd forint összértékű kapacitásbővítő fejlesztés támogatásáról szóló okirat és az új gyártócsarnok átadásán szerdán Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár elmondta: a kormány kiemelt feladatának tekinti segíteni versenyképességük megtartásában és növelésében azokat a vállalkozásokat, amelyek nagyban hozzájárulnak a nemzetgazdaság teljesítményéhez, de a szigorú előírások miatt elesnek az uniós pályázati források többségétől. A KÉSZ Kft. ezek közé tartozik. A vállalat az acélszerkezet gyártás területén ugyanis komplex, a tervezéstől a gyártáson át a szerelésig, a piaci igények teljes palettáját lefedő szolgáltatást nyújt, de jól ismert az újítási, innovációs képességéről is - tette hozzá.

Uhrinyi Balázs, a KÉSZ Ipari Gyártó Kft. ügyvezetője elmondta: a KÉSZ fennállásának 35 éve alatt 29 országba exportált szerkezeteket. Ezt a lehetőséget csak folyamatos fejlesztéssel lehet fenntartani, hiszen a térségben óriási a verseny.

Mint mondta: az új gyárrészleg kialakítását a megnövekedett hazai és nemzetközi megrendelések indokolták. Az új csarnoknak köszönhetően 40 új munkahely jön létre, és ezáltal a kecskeméti KÉSZ acélszekezetgyár kapacitása 30 százalékkal nő majd. A gyár az új gépeknek és eszközöknek köszönhetően – a kapacitásnövekedés mellett – nagyobb méretű acélszerkezetek gyártására is alkalmas lesz.

A projekt keretében a meglévő nyitott, fedett raktér épületét burkolták körbe, és így egy zárt gyártócsarnokot alakítottak ki a már meglévő festőüzem mellett. A beruházás során egyebek mellett lézervágó és hegesztőgépet, festő-technológiai berendezést, kompresszor állomást, hidraulikus CNC-élhajlítót, valamint 3D lézerszkennert vásároltak.

A KÉSZ Ipari Gyártó Kft. a magyarországi építési piac egyik meghatározó társasága. A 25 ezer négyzetméter alapterületű, speciális berendezésekkel felszerelt acélszerkezet-gyártó központ Magyarország és Európa egyik legmodernebb ilyen jellegű létesítménye, gyártókapacitása meghaladja az évi 16 ezer tonnát. Fő profilját a nehézipari, energetikai, építőanyag-ipari, vegyipari és környezetvédelmi létesítmények technológiai acélszerkezetei, vázszerkezetei jelentik. Emellett az üzem megrendelés-állományának jelentős részét képezik a különböző funkciójú épületek: a gyártó- és raktárcsarnokok, hangárok, sportcsarnokok, bevásárlóközpontok acélszerkezetei.

A KÉSZ Csoport munkavállalóinak száma jelenleg 1710 fő. A külföldi kivitelezés nettó értéke 2016-ban közel 56 millió euró, a belföldi kivitelezés nettó értéke közel 140 millió euró, míg az acélszerkezet gyártás értékesítéséből származó nettó bevétele közel 37 millió euró volt.

Értékesítésből származó összes árbevétele az elmúlt évben meghaladta a 230 millió eurót.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink