Szolgáltatók Sok millió dollárral segítette dolgozóit az Uber

Sok millió dollárral segítette dolgozóit az Uber

autopro.hu/V.M. | 2020.05.25 08:18

Sok millió dollárral segítette dolgozóit az Uber

Fotó: Instagram/uber

A fuvarközvetítő szolgáltatásokat nyújtó Uber közzétette, hogy május közepéig, két hét leforgása alatt összesen 19 millió dollárral segítette az utas- és ételszállítással foglalkozó járművezetőit a koronavírus-járvány átvészelésében.

Hirdetés

A támogatásból világszerte mintegy 48 900, koronavírussal megfertőződött vagy karanténba került járművezető részesült, az összeg felét pedig 12 350 USA-beli és kanadai dolgozó kapta. Az észak-amerikai vezetők fejenként átlagosan közel 650 dollárt kaptak, a pontos összeg pedig városonként, a korábbi bevételekkel arányosan változott.

Az amerikai vállalat nem adott részletes információt a más országokban nyújtott pénzügyi segítségéről, ugyanakkor azt elárulták, hogy a támogatást mind az összesen több, mint hetven országban nyújtották, ahol a cég jelen van.

Az Uber még korábban azt is közölte, hogy 50 millió dollárt különített el arcmaszkok, valamint fertőtlenítők beszerzésére a járművezetői számára. A vállalat 28 millió maszkot vásárolt, és a mai napig mintegy fél millió dolgozóját látta el biztonsági felszereléssel.

A járvány nehéz helyzetbe hozta a vezetőket

Internetes fórumokon sok utasszállító szolgáltatást végző autótulajdonos panaszkodott arról, hogy nehezen tudnak támogatáshoz jutni. Az Egyesült Államokban sokuk számára a munkanélküli segélyért folyamodás is akadályokba ütközött, mivel a szolgáltatást nem alkalmazotti jogviszonyban, hanem egyéni vállalkozóként végzik.

Az Uber a járvány miatt visszaesett kereslet miatt már több ezer munkavállalóját volt kénytelen elbocsátani – írta meg a Reuters.

Kiemelt Partnereink