Szolgáltatók Ősszel indul a gyártás a német gépgyártó debreceni üzemében

Ősszel indul a gyártás a német gépgyártó debreceni üzemében

MTI | 2019.06.04 16:46

Ősszel indul a gyártás a német gépgyártó debreceni üzemében

A Bürkle építkezése elérte a legmagasabb pontját, ütemterv szerint halad a munkaerő toborzása és a németországi központban már zajlik a debreceni gyár dolgozóinak betanítása.

Hirdetés

Elérte legmagasabb pontját a német Bürkle debreceni gépgyártó csarnoka, a hárommillió eurós befektetésével megvalósuló termelőüzem épületén június 4-én helyezték el a bokrétát.

Jürgen Schröer (a nyitóképen), a Robert Bürkle GmbH vezérigazgatója elmondta: az üzemben a német tulajdonú gépgyártó cég magyar leányvállalata, a Bürkle Hungary Kft. kétmillió euró volumenű technológiai fejlesztés révén, 40 új munkahelyet teremtve szeptemberben kezdi meg működését, és októberben már elindul az elkészült termékek szállítása a németországi anyavállalathoz, illetve közvetlenül a cégcsoport vevőinek.

Így áll jelenleg a Bürkle gépgyártó debreceni beruházása
Így áll jelenleg a Bürkle gépgyártó debreceni beruházása

– Az infrastrukturális fejlesztéssel párhuzamosan az eredeti ütemterv szerint halad a munkaerő toborzás és kiválasztás is – jegyezte meg, hozzátéve, hogy németországi központjukban már javában folyik a debreceni gyár dolgozóinak betanítása.

A Robert Bürkle GmbH-t 1920-ban alapították, központja Freudenstadtban található. A dél-nyugat németországi régióban a magas hozzáadott értékű technológiai ipar számos meghatározó szereplője működik, ezek egyik képviselője a Bürkle. A cégcsoport főbb termékei présgépek, lamináló rendszerek és felületkezelő gépek, amelyeket elsősorban a fafeldolgozó iparban, az autóiparban, az építőiparban, valamint a nyomtatott áramkörök és a különféle felhasználású plasztik kártyák gyártásában használnak.

(Fotókat készítette: Miskolczi János, dehir.hu)

Kiemelt Partnereink