Szolgáltatók Önvezető autó szoftverét is programozzák A Gépezők Viadalán

Önvezető autó szoftverét is programozzák A Gépezők Viadalán

MTI/autopro.hu | 2019.08.21 15:39

Önvezető autó szoftverét is programozzák A Gépezők Viadalán

Hamarosan indul Magyarország legnagyobb online informatikai versenye, az idei feladatok a legmodernebb technológiák, így például az önvezető autók szoftvereinek programozása köré épülnek – közölték a szervezők.

Hirdetés

Közleményük szerint A Gépezők Viadala szlogennel meghirdetett országos IT-megmérettetésre augusztus 21-től, szerdától kezdődően lehet nevezni. A magyarországi IT szakemberek legnagyobb online szakmai versenyén elsősorban a naprakész, alkalmazható tudást mérik.

Az idei versenyre azokat a még nem szakmabeli jelentkezőket is várják, akik szeretnék felmérni, hogy alkalmasak lennének-e a jövőben programozónak. Tavaly már több mint 2600-an vettek részt az Országos IT Megmérettetésen, amelyet idén szeptember 25. és november 30. között rendeznek meg.

A nyertes Kínába mehet

„A tavalyi kutatásunkból kiderült, hogy a magyar IT szakemberek nem attól tartanak a legjobban, hogy a gépek hamarosan átveszik a munkájukat, hanem, hogy a szaktudásuk nagyon gyorsan elévül. Ezért is épül ez a verseny a legmodernebb technológiákra, hogy tudásukról tükröt tartson a versenyzőknek – mondta Pulay Gellért. A versenyt szervező IThon.info portál alapítója hozzátette, a megmérettetésnek egyben az is célja, hogy vonzóvá tegyék az IT szakmát, és olyanokat is megnyerjenek a humánerőforrás-hiánnyal küzdő ágazatnak, akik még nem merték elhinni, hogy alkalmasak lennének erre a pályára. Nekik hozták létre idén A jövő programozója kategóriát, amely nem az IT ismereteket méri, hanem játékos logikai és egyéb feladatokat állít a még nem szakmabeli versenyzők elé, hogy felmérje, rendelkeznek-e azokkal a képességekkel, amelyekkel sokra vihetik ebben a szakmában.

A kategóriák győztesei értékes nyereményekkel gazdagodnak, a verseny abszolút győztese pedig elutazhat Kínába, a világ egyik legnagyobb technológiai vállalata, a Huawei Technologies shenzheni központjába, hogy testközelből nézhesse meg a jelen és a jövő meghatározó ICT technológiáit.

Kiemelt Partnereink