Szolgáltatók Nagypályás iparvárossá fejlődne Szolnok

Nagypályás iparvárossá fejlődne Szolnok

autopro.hu/Hírszerkesztő | 2015.06.24 10:17

Nagypályás iparvárossá fejlődne Szolnok

Gyorsforgalmi út és hajókikötő terve mellett újabb 300 hektárnyi ipari terület kialakításáról vallott Szalay Ferenc polgármester, aki kitért a vasúti kocsik helyi gyártására is.

Hirdetés

– Hamarosan gyorsforgalmi úton lesz megközelíthető városunk, a nemzetközi reptér alig negyven percre lesz tőlünk. Ez hatalmas esélyt kínál a befektetőknek, hogy a fővároshoz és vonzáskörzetéhez, valamint a Liszt Ferenc Repülőtérhez közeli nagyvárosban telepedjenek le. Ez biztosíthatja számunkra, hogy az elmúlt évek dinamikus gazdasági fejlődése még nagyobb lendületet kapjon – nyilítkozta a városvezető a szoljon.hu hírportálnak.

Szalay Ferenc (szolnok.hu)

– Az ipari park bővítése amiatt fontos, mert a gyorsforgalmi összeköttetés számos befektetőt fog Szolnokra hozni. Ipari területeink viszont elfogytak, nem szeretném, ha akár csak egyetlen cég is azért építkezne máshol, mert nem tudunk neki területet kínálni. Az elmúlt évek erőfeszítéseinek köszönhetően Szolnok ipara fejlődik, a jelenlegi ipari parkunk lényegében megtelt, így a jövőt illetően nélkülözhetetlen a bővítése – folytatta a gondolatsort Szalay Ferenc.

A vasúti járművrek helyi gyártása kapcsán a polgármester elmondta: a miniszterelnök szerint Szolnokon adottak az InterCity vasúti kocsik készítésének a feltételei, a szaktudás és a gépek rendelkezésre állnak. A kocsikhoz szükséges elemek többségét pedig olyan hazai alvállalkozók szállítják majd a szolnoki gyártóbázisra, amelyek külpiacon jelentős forgalmat értek el a nemzetközi vasúti járműgyártók megrendelései révén. A politikus emlékeztetett: a társaság korábban bezárta a gazdaságtalanul működő budapesti Északi Járműjavítót, amelynek eszközeit a szolnoki járműjavítóba telepítették. A MÁV-Gépészet jelentős összeget fordított a Szolnoki Járműjavító fejlesztésére. A három lépcsőből álló fejlesztés keretében korszerű fényező­csarnokot, forgóvázmosót és fényezőkabint, a motorvonatok keréknyomás mérésére alkalmas berendezést, valamint felújított, korszerűsített üzemcsarnokokat adtak át.

További vasúti kocsik készülhetnek a Tisza partján

– Semmi sem indokolja, hogy ezek az értékek kárba vesszenek. A kormány nagy hangsúlyt fektet a vasúti közlekedés fejlesztésére. Ez jelenti azt, hogy az IC-kocsik gyártása is folytatódni fog, és azt is, hogy további jelentős megrendelést is kap a nagy múltú Szolnoki Járműjavító – mutatott a jövőbe a polgármester.

A teljes interjú itt olvasható.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink