Szolgáltatók Nagyon sok autóipari cég koncentrálódik Debrecenben

Nagyon sok autóipari cég koncentrálódik Debrecenben

autopro.hu/K.Á. | 2020.01.20 04:41

Nagyon sok autóipari cég koncentrálódik Debrecenben

A Déli Ipari Park területe. Fotó: dicpark.com

A Déli Ipari Parkban működő Debreceni Ipari Centrum jól áttekinthető térképekkel gazdagított ismertető anyagot rakott össze, amelyből pár pillantás alatt tájékozódhatunk, hova melyik ipari termelő vállalat telepedett.

Hirdetés

A brosúra emlékeztet, hogy Debrecenben 6, a régióban 7,5 százalékos a munkanélküliségi ráta, (amely mérőszám markánsan eltér az ország egyes nyugati megyéiben tapasztalható 2-3 százaléktól), 13 ezren vesznek részt a szakképzésben, az egyetemi hallgatók száma 29 500.

A 208 ezres lakosságú város rohamos fejlődése nem független az uniós támogatások szintjétől, a régió az 50%-os támogatási intenzitásra jogosult.

Debrecen fejlődése remek földrajzi elhelyezjedésében is rejlik, reptér, autópálya és három ország közelsége segíti az ipartelepítést. Lukas Juranek, a Vitesco Technologies gyárigazgatója ezt mondta a városban rejlő lehetőségekről: “Debrecen városa a meglévő infrastruktúrájával, jól képzett és motivált munkavállalóival ideális környezetet teremt és támogatást nyújt a jövőbeni autóipari üzletágunk fejlesztéséhez. A Continental / Vitesco Technologies örömmel járul hozzá Debrecen további növekedéséhez egy új közösség létrehozásával, valamint az önkormányzattal és az oktatási intézményekkel való szoros együttműködés kialakítása által."

A Debreceni Déli Ipari Park autóipari vállalatai: InterTraction Electrics, Vitesco Technologies (itt van a Krones és a Deufol új üzeme is)

A Debreceni Regionális Innovációs, Tudományos Technológiai Park autóipari vállalatai: Schaeffler, InterTanker, Bürkle, Manz.

A Science Park lakója: thyssenkrupp, National Instruments

Északnyugati Gazdasági Övezet: BMW

Forrás: dicpark.com

Forrás: dicpark.com

Kiemelt Partnereink