Szolgáltatók Megosztja üzemanyagcellás autóit a Toyota

Megosztja üzemanyagcellás autóit a Toyota

autopro.hu/V.M. | 2021.06.24 09:23

Megosztja üzemanyagcellás autóit a Toyota

Fotó: Toyota Europe Newsroom

A Toyota mobilitási szolgáltatásokat nyújtó vállalata, a Kinto Europe vadonatúj Toyota Mirai hidrogén üzemanyagcellás autókkal bővíti svédországi autómegosztó-flottáját.

Hirdetés

A Kinto egy évvel ezelőtt lépett a svéd piacra, mára pedig közel ezer megosztott autóval áll ügyfelei rendelkezésére. Többek között Yaris Hybrid, RAV4 Plug-in Hybrid és Lexus UX 250h típusokból álló flottájában szinte minden szegmens képviselteti magát. A második generációs Mirai-ok flottába integrálásával a vállalat célja a hidrogén üzemanyagcellás technológia népszerűsítése.

A hidrogénhajtású autók a Kinto egy új, stockholmi állomásán érhetőek el, bérlésük pedig a megosztott járműveknél megszokott módon a Kinto telefonos applikációján keresztül lehetséges.

A Toyota európai mobilitási szolgáltatásait összefogó Kinto Europe idén áprilisban alakult meg. Jelenleg már tíz országban, köztük Németországban, Franciaországban, Spanyolországban, Lengyelországban és az Egyesült Királyságban is aktív.

Az első Toyota Mirai 2014-től volt kapható Japánban és 2016-tól Európában. Az alacsony számban értékesített első modell után a tavaly leleplezett második generációból már tízszer annyit kíván értékesíteni a Toyota.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink