Szolgáltatók Kuka, Fanuc, UR robotot programozna? Itt egy tanfolyam

Kuka, Fanuc, UR robotot programozna? Itt egy tanfolyam

autopro.hu | 2020.02.24 14:22

Kuka, Fanuc, UR robotot programozna? Itt egy tanfolyam

Fotó: Robot-X

Minősített képzési program keretében, az állami felnőttképzési programkövetelmény alapján szervezett robotkezelő és -programozó képzést indít a Robot-X a Manhattan Akadémiával együttműködve, válaszul a hazai automatizálási szektor szakemberhiányára.

Hirdetés

A tanfolyamok 2020 márciusában kezdődnek, és jelenleg – a magyarországon leggyakrabban használt – KUKA, FANUC illetve Universal Robots robottípusokra lesznek elérhetők. A Robot-X oktatásai mindezidáig elsősorban cégek számára voltak elérhetőek, de az új, Manhattan Akadémiával közösen szervezett tanfolyamokon már magánszemélyek is szerezhetnek - immáron államilag engedélyezett - tanúsítványt.

A kurzusok tematikája egymásra épül, és a „kezdő” robotkezelői szinttől a haladó robotprogramozóig biztosít piacképes, a gyakorlatban is használható tudást az ipari automatizálásban dolgozó szakemberek számára. A képzés során a résztvevők megismerkedhetnek a hattengelyes robotkarok beüzemelésének folyamataival, az offline programozáshoz használt fejlesztőkörnyezettel, és az adott robottípus programozási nyelvével. A kezelői és alap programozói oktatások elsősorban robottal szerelt gépeket kezelő és beállító munkakörben dolgozóknak, a haladó programozói oktatások elsősorban a robotos gépeket beüzemelő szakembereknek ajánlottak. A tréningek összesen 48 órában biztosítanak elméleti és gyakorlati tudást a leendő szakembereknek.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink