Szolgáltatók Ha jó az ötlet, húszmillióval dob meg az új startupkeltető összefogás

Ha jó az ötlet, húszmillióval dob meg az új startupkeltető összefogás

autopro.hu/K.Á. | 2020.02.12 14:19

Ha jó az ötlet, húszmillióval dob meg az új startupkeltető összefogás

Fotó: Kuthi Áron

Startupok megerősödését szolgáló akcelerációs programot indít a Tungsram és a Startup Campus, információs napon lehet tájékozódni a lehetőségről.

Hirdetés

Inkubáció, akceleráció: mindennapos szavak a startup-világban. A versenyképes ötlet sajnos nem kap szárnyra csak úgy magától, segíteni kell a kibontakozásban. Erre adnak ma már számos lehetőséget a befektetést kereső tőkealap-kezelők, és persze az ötletekre mindig éhes vállalatok.

A Tungsram és a Startup Campus most olyan, minimum két fős startupokat keres, ahol a hardverfejlesztés van a középpontban, és ahol már vannak validált megoldások, illetve elindult a prototípusfejlesztés. Az áprilistól szeptemberig tartó Startup Campus Tungsram akcelerációs program korai fázisú hardver startupoknak nyújt a egyedülálló lehetőséget arra, hogy innovatív ötletből sorozatgyártásra alkalmas termékek születhessenek.

Elég erős csapat állt össze az ötletek felvirágoztatására: a Tungsram mérnöki támogatással és gyártási kapacitással segíti a bekerülő projekteket, amelyek a vállalat külföldi kapcsolatrendszerén keresztül gyorsított pályán juthatnak ki külpiacokra is. Az eredményes induláshoz a Startup Campus nyújt üzleti képzéseket és szakmai mentorálást. Az akceleráció fő befektetési partnere a Hiventures, emellett szakmai partnerként csatlakozott a Deloitte Private és a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség, az EDC Debrecen pedig a program hivatalos Smart City partnere.

A program öt témaköre közül három (mobilitás, okos város, energia) is kapcsolódik az autóipari fejlesztések világához. A Startup Campus Tungsram február 18-án tart információs napot a budai Millenáris Campuson, itt lehet tájékozódni, mit kell vállalni a 20 millió forintos kezdő befektetés megszerzéséért.

Kiemelt Partnereink