Szolgáltatók Életveszélyes hiba miatt vizsgálnak egymillió SUV-ot

Életveszélyes hiba miatt vizsgálnak egymillió SUV-ot

autopro.hu/B.B. | 2016.12.21 12:15

Életveszélyes hiba miatt vizsgálnak egymillió SUV-ot

Az FCA-kötelékébe tartozó modellek már halálos balesetet is okoztak, ezért az NHTSA már nyomoz a parkoláskor elguruló kocsik ügyében.

Hirdetés

Eddig huszonöt esetben történt meg, hogy egy-egy FCA által gyártott, automata váltóval szerelt pickup, illetve SUV a sebváltó parkolóállása ellenére elgurult helyéről. Összesen már kilenc személyi sérülés, sőt egy haláleset is írható a veszélyes modellek számlájára, az NHTSA ennek megfelelően megkezdte az eset kivizsgálását.

A probléma nem most került a figyelem középpontjába, korábban mi is beszámoltunk róla, hogy az autógyártónál nem elég, hogy egy elég súlyos probléma merült fel, még egy visszahívást is elmulasztottak. Akkor egy Jeep Grand Cherokee miatt kellett magyarázkodnia az FCA vezetőségének.

Most viszont az amerikai közlekedésbiztonsági hatóság már 2013 és 2016 között gyártott Dodge és Ram típusokat is vizsgál. Ha bebizonyosodik, hogy az ezekben található tekerőgombos sebváltó valóban nem képes megakadályozni, hogy a kocsik az aktív parkoló mód ellenére elguruljanak, az FCA komoly visszahívásra számíthat.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink