Szolgáltatók Az ABB Elektromos Járművek Világnapjával ünnepli az e-mobilitást

Az ABB Elektromos Járművek Világnapjával ünnepli az e-mobilitást

autopro.hu | 2020.06.30 04:22

Az ABB Elektromos Járművek Világnapjával ünnepli az e-mobilitást

Fotó: ABB

Az ABB és a Green.TV által kezdeményezett Elektromos Járművek Világnapja világszerte az e-mobilitás ünnepe lesz. A kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet a jelenlegi és leendő elektromosjármű vezetői, valamint a helyi közlekedési hatóságok és flottaüzemeltetők kulcsfontosságú szerepére a fenntartható közúti szállítás és a mindenki számára elérhető zéró-kibocsátású jövő megteremtésében.

Hirdetés

Az Elektromos Járművek Világnapját minden évben megtartják majd, hogy ezzel is megerősítést nyerjen, milyen fontos szerepe van a megbízható és gyors töltő- infrastruktúrának, az elektromos közműhálózat fejlesztésének és a megújuló energiatermelés hálózatba integrálásának egy alapjaiban fenntartható közlekedési rendszer kialakításában.

Frank Muehlon, az ABB E-mobilitási Infrastruktúra-Megoldások globális üzletágának vezetője szerint: „Szükségszerűvé vált egy új elektromos és fenntartható mobilitási modellre való áttérés. Az ABB Energetika divízió zéró kibocsátást célzó küldetésének része, hogy élen jár ennek az átmenetnek a megvalósításában. Az ABB örömmel vállal vezető partnerséget egy olyan világnapon, amely elismeri és méltatja az e-mobilitási megoldások fontosságát az egész világon.”

Népszerűsítik a szén-dioxid-mentes közlekedést

Az ABB egyedülálló villamosítási szakértelmével és az elektromos járművek töltési megoldásainak globális piacvezetője-ként több mint 14 ezer DC gyorstöltőt értékesített 80-nál is több országban, és ezzel tökéletes iparági partnere az Elekt-romos Járművek Világnapjának. Az ABB a fenntartható közlekedési megoldások nemzetközi elterjesztésében szerzett érdemeiért nemrég vehette át a Global E-mobility Leader 2019 díjat.

Ade Thomas, a Green.TV médiavállalat alapítója hozzátette: „Örülök, hogy az ABB-vel együttműködve elindul egy izgalmas utazás, egy fontos dátum intézményesítésére az e-mobilitás globális naptárában. Az Elektromos Járművek Világ-napja az e-mobilitás ünnepnapja lesz, ami alapvető eszköz és iránymutató a mindenki számára elérhető szén-dioxid-mentes közlekedés jövőjének népszerűsítésében.”

Számos partnerrel a mozgalomért

Az Elektromos Járművek Világnapja együttműködik az e-mobilitás területén tevékenykedő más partnerekkel és vezetőkkel is, hogy az első Elektromos Járművek Világnapot egy világméretű mobilitási mozgalom első lépésévé tegyék.

A további partnerek között szerepel az elektromos járművek, és a hozzájuk kapcsolódó technológiák gyártója, a Ma-hindra Electric Mobility, a Liberty Charge, amely az Egyesült Királyság lakóövezeteiben az e-járművek utcai töltéséhez szükséges energiaellátást és hálózati kapcsolódást biztosító infrastruktúrát támogatja, valamint a Volta Trucks, minden elektromos teherautó gyártója.

Mahesh Babu, az indiai székhelyű Mahindra Electric Mobility Limited ügyvezetője és vezérigazgatója elmondta: „Büszkék vagyunk arra, hogy a Green.TV-vel együttműködve indítjuk útjára az Elektromos Járművek Világnapját, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a fenntartható mobilitás fontosságára, és hogy az ügyfelek világszerte az e-mobilitást mellett tegyék le voksukat.”

Hirdetés

Kiemelt Partnereink