Szolgáltatók Applikációban fogynak a Volánbusz jegyek

Applikációban fogynak a Volánbusz jegyek

MTI | 2020.04.07 18:20

Applikációban fogynak a Volánbusz jegyek

Fotó: Pixabay

Csaknem 70 ezer helyi és helyközi menetjegyet, távolsági kiegészítő jegyet és 30 napos bérletet vásároltak a Volánbusz utasai az elmúlt két hétben a Közlekedési Mobiljegy applikáción - közölte a közlekedési vállalat.

Hirdetés

A Volánbusz a járványügyi helyzetre való tekintettel, az utasok és az autóbusz-vezetők védelmében március 23-tól készpénzmentessé tette a járatain a jegyvásárlást a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-vel és viszonteladójával, a Simple by OTP-vel együttműködésben. Az elmúlt két hétben 63 ezer új felhasználó töltötte le az applikációt.

A rendkívüli helyzet miatt a Volánbusz utasforgalma a mintegy 80 százalékkal esett vissza.

Az egészségügyi dolgozók a helyközi közlekedésben és - az érintett önkormányzatok döntése alapján - több település helyi járatain is ingyen utazhatnak.

Elektronikusan váltson mindenki jegyet

Havi bérletek egyelőre továbbra is a társaság pénztáraiban, egyes jegy- és bérletértékesítő automatáiból, valamint nyitva tartó szerződéses partnereinél kaphatók. Emellett megvásárolhatók online a Volánbusz weboldalán is a társaság Pest megyei, valamint Budapestet érintő országos járataira.

Papíralapú, helyi és helyközi menetjegyek a szokásos elővételi módokon továbbra is válthatók.

A Volánbusz továbbra is kéri, hogy a rendkívüli helyzetre való tekintettel csak az vegye igénybe a közösségi közlekedést, akinek halaszthatatlanul szükséges, és aki csak teheti, elektronikus úton váltsa meg jegyét.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink