Szolgáltatók A Hyundai-jal elektrifikál az Uber

A Hyundai-jal elektrifikál az Uber

autopro.hu/V.M. | 2021.04.15 08:18

A Hyundai-jal elektrifikál az Uber

Fotó: Hyundai Media Newsroom

Új stratégiai megállapodásuk keretében a Hyundai kedvezményes áron fog tisztán elektromos autókat eladni a teljes elektrifikációra törekvő Uber európai sofőrjeinek.

Hirdetés

A megállapodás szerint az Uber brit, francia és holland vezetői csökkentet áron vásárolhatnak több ezer Kona Electric és Ioniq Electric akkumulátoros elektromos autót a Hyundai-tól.

Az együttműködés az Uber azon célját szolgálja, hogy fuvarmegosztó flottáját teljes mértékben elektrifikálja. A fuvarmegosztó és ételfutár szolgáltatásokat nyújtó vállalat tavaly tűzte célul, hogy 2030-ra minden utasszállítást végző járműve zéró kibocsátású legyen Európában, az USA-ban, illetve Kanadában.

2025-re az Uber személyszállítói által megtett kilométerek felét elektromos modellekkel fogják lefedni hét európai fővárosban, melyek: Amszterdam, Berlin, Brüsszel, Lisszabon, London, Madrid és Párizs. 2021 végére ezekben a városokban fog képződni az Uber európai bevételeinek nyolcvan százaléka.

Az Uber klímavédelmi törekvéseinek részeként lehetővé fogja tenni ügyfeleinek, hogy mobiltelefonos applikációjukban elektromos fuvart válasszanak.

További tervek

A jövőben az Uber-sofőrök a Hyundai más akkumulátoros autóihoz is kedvezményes áron juthatnak hozzá. Ezenfelül a kettő vállalat később promotálni fogja az elektromos autók használatát az Uber vezetőinek körében, akiknek tesztvezetési lehetőséget is kínálni fognak.

A Hyundai 2025-re évi 670 ezer tisztán elektromos járművet akar értékesíteni, ugyanakkorra pedig a három vezető elektromosjármű-gyártó egyikévé akar előlépni.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink